Adana büyükşehir belediye ihalesine operasyon: 11 gözaltı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Ocak 2011 15:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ADANA Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı mezarlıklarda bakım onarım temizlik ve cenaze defini için açılan ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla 11 kişi gözaltında.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 28 Aralık 2010 tarihinde yapılan 3 büyük ve diğer küçük mezarlıkların 13 milyon lira bedelli ihalesine katılan 2 firmadan birinin diğerinin baskısı ve para vermesi ile çekildiği iddiası üzerine soruşturma başlattı. İddiaya göre ihale öncesi teklif mektubu veren İzmir kökenli Gülben temizlik firması, belediyenin 8 yıldır mezarlık ihalelerini alan Tuğçe Temizlik firmasının baskısı ile karşılaştı. Gülben temizlik firmasının yetkilileri ihaleye girmek için 20 bin TL masraf ettiklerini, karşılanması halinde çekileceklerini söyledi. Bunun üzerine İzmirli firma yetkililerinden 20 bin TL'lik senet alan Tuğçe Temizlik firması yetkilileri, karşılığında aynı miktarda çek verdi. Bunun üzerine teşekkür mektubu veren Gülben temizlik firması, ihaleden çekildi. Ardından yapılan ihaleye tek firma olarak giren Tuğçe Temizlik 13 milyon lira bedelli ihaleyi kazandı.

Ancak, ihalenin kazanılmasından 12 gün sonra Tuğçe Temizlik firmasının sahibi Bülent B., yöneticisi Güner G. ile Ramazan A., İrfan C., Ramazan Ç., Muhammer A., Duran B., Murat K., Yılmaz E. ve Gülben temizlik firmasının yöneticileri Mesut G. ile Ramazan E. polis operasyonu ile yakalandı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçen 3 ruhsatlı tabanca, 6 bilgisayar, 10 bin TL, 5 bin dolar ve 2 bin 500 euroya el konuldu. Şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından, 'İhaleye fesat karıştırmak' suçlaması ile adliyeye sevk edildi. Polis, belediyenin 8 yıldır yapılan mezarlık ihalelerini de mercek altına aldı.

ÇEK TAHSİLATI İDDİASI

Polisin bu alanda yaptığı inceleme sırasında, Fenerbahçe Kulübü eski yöneticilerinden Mahmut Uslu'nun kardeşi Seyhan Uslu'nun, Engin Özgen adlı bir işadamına ait 300 bin liralık bir çeki tahsil etmesini Tuğçe Temizlik ortaklarından Güner G.'den istediği, bu kişiye çek tahsilatı karşılığı belediyeden ihale verildiği iddiası da ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber