Askeri hastaneye sivil hasta tasarısı Meclis'e gönderildi

Haber Giriş : 25 Mart 2005 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı hastaneleri dışında kalan askeri hastanelere kabul edilecek sivil hasta sayısının Genelkurmay Başkanlığı tarafından belirlenmesi ve tedavi karşılığı alınacak ücretlerin bu hastanelerin döner sermayelerine gelir kaydedilmesine ilişkin tasarı TBMM`ye gönderildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısı ile TSK, GATA, MSB ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına bağlı kurumlarda döner sermaye oluşturuluyor. Bu tasarıya göre, GATA ve Jandarma Genel Komutanlığı hastaneleri dışında kalan askeri hastanelerin, daha etkin ve verimli olarak kullanılmasını sağlamak amacıyla, boş yatak bulunması halinde, mevcut yatak hizmetine açılan yatak miktarının yüzde onunu geçmemek üzere her yıl Genelkurmay Başkanlığı`nca belirlenecek oran veya miktarda sivil hasta kabul edilecek.

Tasarıyla, muvazzaf ve emekli TSK personelinin çalışan veya emekli eşleri ile, anne ve babalarının kendi kurumlarının veya sosyal güvenlik kuruluşlarının sağlık karneleriyle, TSK`dan emekli olduktan sonra, emeklilik hakkı tanınan başka kurumda görev alan personelin askeri kimlik kartı ve bağlı oldukları kurumların sağlık karneleriyle TSK`nın sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri de öngörülüyor.

Sivil hastalardan tedavi karşılığı alınacak ücretler GATA ve bağlı eğitim hastanelerinde oluşturulacak döner sermaye işletmesine gelir kaydedilecek.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber