Yeni personel alımı isteyen sendikalı PTT personeline bakandan sert cevap

Haber Giriş : 27 Mart 2005 00:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, PTT Bank açılışında kendisini protesto eden sendikalı PTT çalışanlarına kürsüden sert cevap verdi. Bakan Yıldırım, "Personel istiyorsunuz. Haklısınız. Ancak PTT'nin giderlerinin yüzde 90'ı personel gideri olursa, trilyonlarca lira zarar olursa, PTT'de hiçbirşey değişmez. Halinize şükredin" dedi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, İzmir programının öğleden sonraki bölümünde Karşıyaka Çocuk Yuvası'nın bilgisayar sınıfının açılışını yaptı. Çocuklara hediye dağıtan Bakan Yıldırım, küçüklerin bilgisayarda yaptığı çalışmaları da izledi. Yuvada kalan iki çocuk, Bakan Yıldırım'a, kendi yaptıkları Atatürk portresini hediye etti. Bakan Yıldırım daha sonra, Karşıyaka çarşısındaki PTT Bank Şubesi'nin açılış törenine geçti. Tören programının devam ettiği sırada alana gelen bir grup KESK Haber-Sen üyesi PTT personeli, "Yeterli personel istiyoruz", "Kefalet hakkımız engellenemez" şeklinde sloganlar atıp döviz taşıdılar. Bakan Yıldırım'ın kürsüye çıktığı sırada protestonun şiddeti artarken, Ulaştırma Bakanı Yıldırım, konuşmasının büyük bölümünü protestoculara cevap vermeye ayırdı. Bakan Yıldırım, "Pankartlarınızı görüyorum. Siz 'PTT halka hizmet etmek istiyor' diyorsunuz. İşte hizmet burada, siz de bunun en büyük katkısını sağlayacaksınız. Bu isteğiniz de haklı bir istek. Personel istiyorsunuz. Bir işletmenin yüzde 90'ı personel gideri olursa, trilyonlarca lire zarar olursa, PTT'de hiçbirşey değişmez" dedi.

4 Mart 2004 tarihinin PTT için tarihi bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, "PTT, ülke çapında yeni bir hizmet anlayışı getirdi. Halkımız bizim için her türlü hizmete layıktır. Tabii ki personel alımı da yapacağız. Ama kamuda personel alımının şartları bellidir. PTT Genel Müdürümüz de bunun mücadelesini veriyor. 10 milyon insanımız işsiz. İyi kötü buradasınız, şükretmeniz lazım. Hizmet veren arkadaşlarımızın isteklerini karşılamak bizim görevimiz. Daha kısa süre önce PTT Sandığı'ndan, personelimizin maaşlarının yüzde 10'u kadar iyileştirme sağladık. Kafalet halktan geliyor, hizmet olarak geri gidiyor. Bu noktaya dikkat etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım, halkın günlük ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetleri yaparak geldiklerini, halkın desteğinin devam etmesi halinde buna devam edeceklerini söyledi. Kürsüden inen bakan, kurdela kesmek için binaya doğru yürürken, kendisini protesto eden PTT'cilerle kısa bir diyaloğa girdi. Yıldırım, protestoculara, protestonun platformunun burası olmaması gerektiğini söyledi. Bakan Yıldırım daha sonra, PTT Bank şubesinin açılışını yaptı ve şubede incelemelerde bulundu.

Bakan Yıldırım, buradaki törenin ardından, Konak ve Güzelyalı PTT Bank şubelerinin de açılışını gerçekleştirdi. Bakan Yıldırım, buradan, İzmir Şehirlererası Otobüs Terminali İşletmecisi İZOTAŞ'a TSE EN İSO 9001-2000 kalite yönetim sistem belgesi verilmesi törenine katılmak üzere ayrıldı.
iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber