Diş gıcırdatmasına elektrik şok

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Ocak 2011 13:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

MURAT PALAVAR / İSTANBUL

Ekonomik ve siyasi krizlerin vazgeçilmez tavsiyesi 'diş sıkma' aslında ciddi bir diş rahatsızlığı. Hastalığın diğer bir adı 'patron hastalığı'. Uykudan uyandığınızda eğer baş boyun bölgenizde çenenizde şiddetli ağrı hissediyorsanız siz de bu hastalığın pençesindesinizdir demektir. Diş gıcırdatma halk arasında yaygın olarak görülüyor.

SİZ UYURKEN HASTALIK SİZİ KEMİRİYOR

Diş gıcırdatma vücudun çeşitli etkenler sonucu yaptığı bir refleks. Düzensiz ağız diş yapısı bu etkenlerden en başta geleni. Hastalık nedeniyle başın her iki tarafında bulunan sinirlerin yoğunlaştığı alana beyin dişin sıkılması için emir gönderiyor. Sinirlerin olduğu alanda büyük bir enerji birikintisi ve dişlerin sıkmasını emrini veren bir akım gerçekleşiyor. Siz uyurken gerçekleşen bu çalışma doğal olarak vücutta dezerformasyona ve kasların yorulmasına neden oluyor. Hastalık yüzünden birçok insan uyurken aslında dinlendiğini zannediyor. Halbuki gece boyu çalışan sinirler vücutta önemli rahatsızlıklar oluşturuyor. Ağrılara neden olan hastalığın tedavisinde yaygın olarak plastik bir şablon kullanmak geliyor. Ağza konulan plastik şablon hastalığın tedavisinde birçok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Sert bir cismi ağızda tutmak daha çok ısırma güdüsünü tetikliyor.

Bu problemden nasıl kurtulmalı

Diş tedavisinde yaptığı önemli çalışmalarla tanınan Diş Hekimi İlker Erdoğan hastalığı elektrik akımı vererek tedavi eden bir teknolojiyi ülkemize getirdi. Günümüzde kullanılan diş plaklarını bir kenara iten teknoloji özel tasarlanmış aparatlardan oluşuyor. Diş gıcırdatma için hareket noktası olan sinirlerin olduğu başta kaşların bitimindeki bölgeye yerleştirilen alet vücudun her diş sıkma hareketine karşı akım gönderiyor. Bölgeye elektrik akımı göndererek vücudun istemsiz hareketinin önüne geçen alet, diş gıcırdatmansını önleyerek tedavi ediyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber