Yabancı dil bilen personel sıkıntısı çeken Emniyet'e, 'yabancı diller okulu' açması önerildi

Haber Giriş : 28 Mart 2005 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet teşkilatı için önemli bir sorun oluşturan yabancı dil bilen personel sıkıntısının giderilebilmesi için Kurum`un kendi ``yabancı diller okulu``nu açması önerildi.
Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nin yayın organı olan ``Çağın Polisi`` dergisinde, Yabancılar Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Sevgin Kahraman imzasıyla yayımlanan makalede, Emniyet teşkilatında yaşanan dil bilen personel sıkıntısına işaret edilerek, çözüm önerileri sıralandı.
Yabancı dil bilen personelin polis teşkilatı açısından önemi vurgulanan makalede, Türkiye`de eğitimi yaygın olmayan dillerin konuşulduğu ülkelerde tercüman ihtiyacının nasıl karşılanacağı sorununa işaret edildi.

Makalede, Japonya ve Kore`nin ev sahipliği yaptığı son Dünya Kupası`na katılan ülkelerin terörist saldırılara karşı uyarıldığı hatırlatılarak, ``İstihdam ettiği personel sayısı 200 bine yaklaşan Türk Emniyet Teşkilatında Japonca veya Korece bilen personel sayısı acaba kaçtır?`` sorusu yöneltildi.

Fakültelerin yabancı dil bölümlerinden mezun personel istihdamına ağırlık verilmesi gerektiği vurgulanan makalede, kursların da bu konuda yardımcı olabileceği belirtildi. Kurslara gönderilecek personelin seçiminde de duyarlı davranılması gerektiği ifade edilirken, Devlet lisan okulunda eğitim görüp bir yıl içinde İngilizce öğrenemeyenlerin olduğuna işaret edildi. Bu durumun, ``tavassut kullanmak suretiyle görevden bir yıl gibi kısa olmayan bir süre uzak kalmak isteyenlerin`` seçilmesinden kaynaklandığı vurgulanarak, ``Samimiyetin olmadığı yerde tavassut ve ikiyüzlülüğün bulunması kaçınılmaz`` denildi.

Kurslarda eğitim alanların kaçının yabancı dil bilgisinde kriter sayılan KPDS`de başarılı olduğu sorusu yöneltilen makalede, başarısızlık nedenlerinin araştırılması istendi.
Makalede, yabancı dil sorununun aşılması için, Türk Emniyet Teşkilatı`nın kendi yabancı diller okulunu kurması önerisinde bulunuldu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber