Bahçeli: Türkiye'yi ayağa kaldırmak için sabırsızlık duyuyoruz/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Şubat 2011 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin iktidara hazır olduğunu iddia etti. Ülkenin sorunlarını bildiklerini belirten Bahçeli, "Türkiye'yi tekrar ayağa kaldırmak için büyük bir sabırsızlık duyuyoruz." dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Her biri birbirinden kıymetli o değerli arkadaşlarımızla güç birliği daha da kuvvet kazanacaktır. Bir kez daha kendilerine başarılar diliyorum, kendilerine hoş geldiniz diyorum. Artık bu daireyi kırmanın parçalamanın vakti gelmiştir.

Geçmişimizdeki bazı talihsizlikleri düzeltme şansımız yoktur, ama gelecek için bir şeyler yapmak elimizdedir. Türkiye'nin kabuğunu kırması gerekmektedir.

Her dönem maruz kaldığımız kronik sorunları bitirmek için kaybedilecek bir anımız yoktur. İşsizlik bir kader değildir, böyle de görülmemelidir. Yoksulluk kara bir talih olarak değerlendirilmemelidir. Evinde aç uyuyanların, soğukta titreyen yavruların ülkesi olmamalıdır Türkiye.

Ayakkabısı delik olduğu için ayağı üşüyenlerin, yolda kalıpda umutları dağılanların, diyarı olmamalıdır Türk vatanı. Ne var ki bunların hepsi yaşanmaktadır. Bu dönemde çalmanın ismi ?hortumları kesiyoruz' olmuştur. Recep Tayyip Erdoğan krizin fırsat olacağını söyledikçe, çevresine gün doğmuş, yumurtacı, mısırcı gemici yandaşlar ortaya çıkmıştır.

Şimdi ileri bakmanın zamanı gelmiştir. Merkezine insanı alan, sosyal bir ekonomik sıçramaya mutlak anlamda ihtiyaç vardır. Koyulan hedeflere ulaşamayan, verilen sözlerin tutulmadığı bir ülke manzarasından kurtulmamız lazımdır. Vatandaşlarımızın özgürlük kardeşlik içinde yaşaması en tabi haklarıdır. Bunun sağlanması içinde ne gerekiyorsa yapacağımızdan herkes emin olmalıdır.

AKP özgürlük algısında yanılmıştır, kandırmıştır ve kendi pis emellerine bunu alet etmiştir. Milletimizin hayatını güzelleştirmek, devletimizi güçlü kılmak için yeni bir anlayışa ve denenmemiş güvenli yollara gerek vardır.

AKP milletimizi garip ve fakir bırakmıştır. Yandaşlar kayırılmış yolsuzluklar artmıştır. Çalmanın ismi yolsuzlukların önünü kesmek olmuş. ?Uzayan kol benim olsun' diye devletin kaynakları kullanılmış, vurgunlar olabildiğince artmıştır.

Milletimiz yalanlarla avutulmuştur. Şimdi ileriye bakmanın ufka bakmanın zamanı gelmiştir. Koyulan hedeflere ulaşamayan, verilen sözlerin tutulmadığı ülkeden kurtulmak lazımdır. Muktedir bir ülkede yaşamak herkesin hakkıdır. Adil ve dengeli toplumsal sistemin kurulması, ekonomik sistemin yapılandırılması geciktirilmeksizin hayata geçirilmelidir. Demokrasinin istikrarlı şekile yükselebilmesi için halkın yeterli imkanlara sahip olması gerekir.

AKP hem demokrasi yorumunda hem de özgürlük algısında yanılmıştır ve kendi pis emellerine alet etmiştir. Milletimizin hayatını güzelleştirmeli devletimizi güçlü kılmak için yeni bir anlayışa ihtiyaç vardır. Her alanda yenilenmeye silkinmeye ihtiyacımız vardır. Karşılaştığımız dengesizliklerin üstesinden gelemediğimizden gücümüz tükenmiştir. Üretemediğimizden paylaşamadık. Yıllar boyu özlemlerimizi ihtiyaçlarımızı temelli biçimde gideremedik. Bunlardan dolayı AKP ile birlikte yozlaşma had safhaya ulaştı.

Takdir edersiniz ki bu devran artık son bulmalı ve Recep Tayyip Erdoğan demokratik yollarla ülkenin başından mutlaka ayrılmalıdır. Hem bugünümüzü hem yarınımızı mutlu kılacak politikalara gerek vardır. Biz parti olarak her şeyin en güzelini en iyisi sunmak için yola koyulduk. Milletimiz ikna edeceğiz, alışkanlıklarımızı ümitlerimizi yenileyeceğiz. Güvensizliği endişeleri bitireceğiz. En lüks malları tüketenlerle ekmek bile bulamayanlar arasındaki farkı yok edeceğiz. Millet olarak derin tutkumuz bizim tek sığınağımızdır. Önümüzdeki seçimlerde geçen yılları muhasebesini yaparak geleceğe odaklanmalıyız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber