Üniversitede ?Tam Gün' açığını devlet kapatacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Şubat 2011 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süleyman DEMİRKAN

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası ile ?Özel muayene, özel ameliyat? uygulamalarına son verilmesi sırasında tıp fakültelerinde ortaya çıkacak açığı devletin kapatacağını söyledi.

Akdağ, bu yolla yılda fakültelere giren yaklaşık 500 milyon TL'yi devletin ödeyeceğini söyledi. Akdağ, TBMM kulisinde bir grup gazeteciye şu bilgileri verdi:

Ağrıma, tuhafıma giden, bugüne kadar bu çarpık uygulamaya karşı çıkmayanların, bugün ?Üniversiteye performans sistemi, eğitimi ve araştırmayı bozar' demeleri. Ben de soruyorum: ?Bir üniversite öğretim üyesinin öğleye kadar çalışıp muayenehanesine gitmesi, eğitimi bozmuyor da verimliliğe göre kazanma esası getiren performans mı bozuyor?' Öğlen olmadan giden Hoca, muayenehanesinde mi eğitim yaptırıyor?

Sağlık Bakanlığı tecrübesinin uyarlandığı yönetmelik yayın aşamasında. Yönetmelikle hoca, verdiği ve yaptırdığı eğitimden, yaptığı- yaptırdığı araştırmalardan, kendi kliniğinde yapılan toplam hizmetten, bizzat kendisinin konsülte ettiği, gidip baktığı, muayene ettiği, işlem uyguladığı, ameliyat yaptığı, izlediği hastalar için puan alacak. Bunlar eğitimi bozmaz, aksine güçlendirir. Öğretim üyeleri karşı çıkmak yerine, yeni sistemde kazançlarını nasıl artıracakları üzerinde çalışsınlar. Kimse geriye gitmek istemesin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber