Öğrenci servisi faciadan kıl payı dönüldü/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Şubat 2011 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kartal'da kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen bir okul servis minibüsü, bir araca çarptı. Kaza sonrası minibüs içinde bulunan öğrencilerden 1 kız öğrenci başından hafif şekilde yaralanırken, öğrenciler uzun süre kazanın etkisinde kaldı.

Kaza sonrası yaşananlar o sırada oradan geçmekte olan bir vatandaşın amatör kamerasına yansıdı.

Kaza saat dün 17.00 sıralarında Kartal Sahil Yolu Kumcular mevkiinde meydana geldi. İddialara göre Hamit Muhammet Şeyhoğlu'nun kullandığı 34 FP 1706 plakalı okul servis minibüsü Pendik istikametinde ilerlerken kırmızı ışıkta durmadı. İçinde 8 öğrencinin olduğu öğrenilen minibüs Kartal Çarşı istikametinden gelip, sahil yoluna katılacak Ömer Atasoy'un kullandığı 34 GG 1893 plakalı araca çarptı. Direksiyon hakimiyeti kaybolan servis şoförü daha sonra orta refüjde bulunan trafik tabelasını çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle devrilen trafik tabelası ise karşı şeritte kırmızı ışıkta bekleyen İbrahim Zehir'in 34DP 4663 plakalı aracın üzerine devrildi. Kazada minibüs içinde bulunan öğrencilerden Aybuke Tüter (11) adlı kız öğrenci hafif şekilde yaralandı. Kafasından yaralanan öğrenci olay yerine gelen ambulansla ilk tedavisi yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Serviste bulunan diğer öğrenciler ise başka bir servis aracı gelene kadar kaza yapan servis arcının içinde bekledi.

Kaza sonra yaşananlar amatör kamera görüntülerine yansıdı. Kameraya İbrahim Zehir, servis minibüsünün kırmızı ışıkta geçtiğini söylerken, diğer araçta yeşil yandığı için geçmeye çalıştığını iddia etti. Zehir, kırmızı ışık yanınca ve araç da geçince kaza kaçınılmaz oldu dedi. Kaza sonrası minibüs içinde bulunan öğrenciler, gelen başka bir servis aracına bindirilerek evlerine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber