Türkiye 5 gemi ve bir denizaltı gönderecek/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Mart 2011 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NATO, Libya'ya yönelik silah ambargosunu denetlemek için Türkiye'den 5 gemi ve bir denizaltının gideceğini açıkladı.

Libya'ya yönelik operasyonda Türkiye'nin rolü netleşti.

Birleşmiş Milletler'in Libya'ya yönelik silah ambargosunu denetleme görevine Türkiye 5 gemi ve bir denizaltı ile katılacak.

NATO sözcüleri, Libya açıklarındaki deniz operasyonunda 16 savaş gemisi ve denizaltının bulunacağını belirtti.


DAVUTOĞLU'NDAN CHP'YE ZİYARET

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti.

Davutoğlu, buradan ayrılırken basın mensuplarına açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu ve diğer yetkililerle kapsamlı ve uzun bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Davutoğlu, Ortadoğu'da patlak veren olaylara atfen, ?Türkiye'nin üç temel ilke etrafında nasıl bir politika takip ettiğini kendisiyle paylaştım,? dedi.

Açıklamasında, çok önemli günlerden geçildiğini belirten Davutoğlu, böyle bir dönemde Türkiye'nin vereceği mesajların başta muhalefet partileri olmak üzere bütün kamuoyunca paylaşılmasının kendileri için önem taşıdığını söyledi. Hükümet olarak Ortadoğu bölgesiyle olan tarihi bağlar dolayısıyla bölgedeki değişimin barışçıl yollarla ve bölge istikrarını, bölge güvenliğini, bölge halklarının refah ve esenliğine katkıda bulunacak şekilde seyretmesine büyük önem verdiklerini söyleyen Davutoğlu, bu amaçla son derece aktif bir dış politika takip ettiklerine vurgu yaptı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve diğer yetkililerle kapsamlı ve uzun bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:

?TÜRKİYE'NİN ÜÇ TEMEL İLKE ETRAFINDA NASIL BİR POLİTİKA TAKİP ETTİĞİNİ PAYLAŞTIM?

"Sadece Libya'daki gelişmeleri değil, en başından itibaren Türkiye'nin Ortadoğu politikası, bu Ortadoğu politikasının dayandığı temel ilkeler, geleceğe dönük olarak temel vizyonumuz ve bu çerçevede son aylarda yaşanan gelişmeler bağlamında ülkeler bazında ve olaylar bazında takındığımız tutumun arka planı çerçevesinde bilgiler sunduk. Tabii Tunus'ta, Mısır'da, Yemen'de, Bahreyn'de olan gelişmeler ve diğer ülkelerdeki gelişmeler konusunda bilgi aktardıktan sonra Libya'daki gelişmelerle ilgili her aşamada hangi adımları attığımızı, olayların başladığı ilk günden itibaren Türkiye'nin üç temel ilke etrafında nasıl bir politika takip ettiğini kendisiyle paylaştım."

3 TEMEL İLKE

Üç ilkeden birincisinin Ortadoğu'daki değişimin hukuk devleti, insan hak ve özgürlükleri ve demokratikleşme yönünde sağlıklı bir şekilde seyretmesi olduğunu belirten Davutoğlu, ikincisinin, bu değişimin bölge istikrarına katkıda bulunacak bir şekilde, bölgede iç gerilimlerin, ülkeler arası gerilimlerin, mezhep gerilimlerinin yaşanmadığı bir çerçevede yürümesinin temin edilmesi, üçüncüsünün ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çıkarları, hedefleri ve vatandaşlarının güvenliği olduğunu söyledi.

?KAPALI BİR ÖZEL OTURUM YAPACAĞIZ?

"Sayın başbakanımızın talimatıyla, hükümetimizin ve bakanlığımızın elindeki bütün bilgileri, yorumları son derece açık yüreklilikle ana muhalefet partisi lideri sayın Kılıçdaroğlu ile paylaştım,? diyen Davutoğlu, Perşembe veya Cuma günü, TBMM'de yapılacak kapalı bir özel bir oturumda, söz konusu bilgilerin, TBMM'nin diğer üyeleri ile de paylaşılacağını belirtti.

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber