Bakan Yılmaz: Kalkınma ajanslarımız istihdama önem verecektir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2011 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınma ajanslarının, önümüzdeki dönemlerde de bugüne kadar olduğu gibi istihdama büyük önem vereceğini söyledi.Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Gebze Yerleşkesi Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü'nde (TÜSSİDE) düzenlenen ''Kalkınma Ajansları Genel Sekreterleri Toplantısı''na katılan Bakan Yılmaz, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, 26 kalkınma ajansının genel sekreteriyle çeşitli konuları tartışma imkanı bulduklarını söyledi.

Toplantıda her ajans temsilcisinin, bölgelerinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiğini ifade eden Yılmaz, genel sekreterler ile TÜBİTAK arasında işbirliği çalışması başlatıldığını kaydetti.

Toplantıyla TÜBİTAK, ajanslar ve Devlet Planlama Teşkilatı'nda yenilik, bölgesel ve iller bazında yenilik stratejileri alanında daha sağlıklı çalışmalar yapılacağını düşündüğünü dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

''Ajanslarımız, TÜBİTAK'ı tanımış oldu, genel sekreterlerimiz TÜBİTAK'ı bölgelerine anlatacaklar, çeşitli kesimlerden daha fazla proje gönderilmesini sağlayacaklardır. Bu konuya büyük önem veriyoruz. Çünkü Türkiye'nin gücü insanında, insan potansiyelindedir. Daha fazla bilgi, katma değer üretmemiz gerekiyor. Toplantıda bunları konuştuk. İstihdam konusunun ne kadar önemli olduğunu ele aldık. Kalkınma ajanslarımız, önümüzdeki dönemlerde de bugüne kadar olduğu gibi istihdama büyük önem verecektir. 'Daha fazla istihdam nasıl oluşturabiliriz' diye çalışmalar olacak. Dış uzman havuzunun daha nitelikli hale getirilmesi ve değişik finans mekanizmalarının daha etkili hale getirilmesi konusu hakkında çeşitli görüşmeler yaptık.''

Faydalı bir toplantı olduğu düşüncesini taşıdığını bildiren Yılmaz, ajanslarla yakın çalışması gereken kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getireceklerini, bu tür toplantıları artırmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

TÜBİTAK Gebze yerleşkesinden ayrılan Bakan Cevdet Yılmaz, daha sonra ilçe merkezinde bir kervansaray kalıntısında incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber