Sağlık çalışanlarından sistem protestosu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2011 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Samsun Şube Başkanı Murat Arıkan, "Uzun bir süredir giderek artan oranda gerçek anlamda sağlık hizmeti sunmak yerine sadece hastalarımıza bakmaya zorlanan koşullardayız" dedi.

Samsun'da Süleymaniye Geçidi'nde toplanan SES üyeleri mevcut sağlık sistemini protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Giderek kötüleşen çalışma koşulları, güvencesiz çalışma biçimlerine zorlanma, yasa, yönetmelik gibi düzenlemelerle oluşturulan belirsizlik ortamı, yöneticilerin çalışanlara yönelik hürmetsiz ve halka hedef gösteren söylemleri, sağlık ortamının ticaretleştirilmesi nedeniyle 19-20 Nisan'da çalışmayacaklarını belirten SES Şube Başkanı Murat Arıkan, "Bu eylem gerçek anlamda sorunları

görmeyen, duymayan, algılamayanlara etkili bir uyarı olsun istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de yaşayan herkesle ortak, insanca yaşamak istediklerini belirten Arıkan, "Sağlığın bir hak olduğunu söylüyoruz. Herkese sağlık, güvenli gelecek istiyoruz. İş güvencesi, can güvencesi, mesleki bağımsızlık, her türlü katkı-katılım payının kaldırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber