'Soruşturmaya örtbas' gerilimi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Mayıs 2011 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Van'daki sağlık ihaleleriyle ilgili yolsuzluk soruşturmalarını durdurduğu' iddiasına ilişkin belgeleri açıkladı.

Belgelere göre, Akdağ, Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na 21 Şubat'ta bir yazı gönderiyor. Yazı şöyle: 'Bakanlığımız müfettişleri Disiplin Soruşturma Raporu, Tazmin Raporu, Tevdi Raporu ile Suç Duyurusu Raporunun ivedilikle durdurulması, konunun başka müfettişlerce inceleme ve soruşturmasının yapılmasını önemle rica ederim.'Belgelere göre, Teftiş Kurulu da 24 Şubat'ta yazıyı Başsavcılığa iletiyor.

TÜM İŞLEMLERİ YAPTIM: Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise gerekli tüm işlemleri yaptığını belirtti, neden böyle bir yazı yazıldığını anlatıp 'Kılıçdaroğlu özür dilesin' dedi. Akdağ şöyle konuştu: Eğitim ve Araştırma Hastanesi'de bazı ihalelerde usulsüzluk yapıldığına ilişkin ihbar mektubu geçen 18 Mart'ta geldi. Görevlendirdiğim iki müfettiş rapor hazırladı. Rapora onay verip soruşturma için Van'a gönderdim. Sonra bazı tereddütler oluştuğu için olayın bir daha soruşturulmasına ihtiyaç duyduk. Bu soruşturma da tamamlanana kadar işlem tesis etmeyin dedik. İkinci incelemeyi yapan arkadaşlar, ilk raporunun doğru olduğunu söyleyince savcılık ve valiliğe yazı yazdım. Bakanlık olarak gerekli işlemi başlattığımız halde Kılıçdaroğlu, örtbas olarak yorumladı. Tüm raporlar yargıya iletilmiştir. Hal böyleyken yolsuzluk olarak ifade etmesi sorumsuzluktur. Kılıçdaroğlu bana özür borçludur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber