Polis karakolunda işkence iddiası/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Mayıs 2011 14:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

OSMANİYE'de alkol aldıktan sonra önce ailesiyle, ardından da komşularıyla tartıştığı için gözaltına alınan 38 yaşındaki Metin Serdar Gökçe, karakolda 5 polis tarafından tuvalete götürülerek dövüldüğünü, bu sırada sağ ayak bileğinin 2 yerden kırıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "Olay yerine giden arkadaşlar onu gözaltına almak isteyince direnmiş, zor kullanılmış, kırık bu yüzden olmuş olabilir, işkence kesinlikle yok" dedi.

Türkmenistan'da işçi olarak çalışan ve tatilini memleketi Osmaniye'de geçiren Metin Serdar Gökçe, 16 Mayıs akşamı alkollü bir halde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki evine geldi. Gökçe, eve alkollü geldiğini için kendine kızan babası Mustafa Gökçe ve ablası ile tartıştı, ardından da araya girmek isteyen komşularıyla tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşünce ihbar üzerine olay yerine gelen polis, bekar olan Metin Serdar Gökçe'yi gözaltına aldı.

SABAH HASTANEDE AMELİYAT EDİLDİ

Şehit Mehmet Çatal Polis Merkezi'ne götürülen Gökçe, sabah saatlerinde polisler tarafından Osmaniye Devlet Hastanesi'ne getirildi. Sağ ayak bileğinde 2 ayrı kırık ve darp izleri tespit edilen Gökçe, ameliyata alandı. Ayağına platin takılan Gökçe, karakolda işkenceye uğradığını iddia etti. Kavga nedeniyle ifadesinin alınması için karakola götürüldüğünü belirten Gökçe şunları söyledi:

"Ellerime arkadan kelepçe takılarak nezarete götürüldüm ve yanımda olan babama da eve gitmesini söylediler. Daha sonra bir komiser yanıma gelerek boynuma tekme ile vurdu ve 'kamera var, bunu tuvalete sokun orada verelim dersini' dedi. Beni tuvalete götürdüler, 5 polis beni dövdü. Aldığım darbelerle ve ayağımın üzerine çıkıp vurulan tekmelerle ayağımın kırıldığını hissettim, 'ayağım kırıldı' diye bağırdım fakat ayağıma ve karnıma tekmelerle vurmaya devam ettiler. Daha sonra ayağım ikinci bir yerden daha kırıldı ve ben bayıldım. Sonra beni Osmaniye Devlet Hastanesi'ne getirip bıraktılar ve gittiler. Bana işkence yapan polislerden şikayetçiyim."

'BABAMI DA TEHDİT ETMİŞLER'

Metin Serdar Gökçe'Nin kardeşi Sezai Gökçe de Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Sabah ağabeyinin hastaneye bırakıldığını öğrendiklerini belirten Gökçe, şöyle dedi:

"Hastaneye gittiğimizde ağabeyimin sağ ayağının 2 yerden kırık olduğunu, vücudunun birçok yerinde morluklar ve darp izi olduğunu görünce şok olduk. Sabah karakola giden babam, oğlunun karakola sağlam geldiğini, neden ayağında iki yerden kırık olduğunu sorduğunda ise, görevli komiser ve polisler tehditvari bir şekilde, 'bu olayı fazla kurcalama sizin için iyi olmaz' gibi sözlerle babamı karakoldan bağırarak dışarı çıkarmışlar. Şikayetçiyiz"

'İŞKENCE YOK, 254 PROMİL ALKOLLÜ'

Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, kavga ihbarı üzerine olay yerine giden ekiplerin, Metin Serdar Gökçe'yi gözaltına almak istediklerini, Gökçek'in aşırı alkollü olduğunu belirterek şunları anlattı:

"Karakola gitmemek için direndi, küfür ve hakaret edince zor kullanılarak gözaltına alındı. Bu sırada ayağında kırık olmuş olabilir, 254 promil alkollü çıktı. Sabah ayağında kırık olduğu fark edildi ve tedavisi için Osmaniye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Karakolda işkence yapılması söz konusu değil. İşkence kesinlikle yok, zor kullanılma sırasında ayağı kırılmış olabilir."

Emniyet Müdürü Ceren, bazı mahalle sakinleriyle birlikte Gökçe'yi gözaltına alan 5 polisin, şüpheliden kendilerine küfür ve hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetki olduklarını da belirtti.

Savcılık, iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber