Hastane morgunda cenazeleri karıştırdılar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2011 16:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda yaşanan olayda, Ordu'dan gelen Hüseyin Arık, babası diye Sakaryalı Ali Güngörlü'nün cenazesini teslim aldı. Skandal, Ordu'da cesedin yıkanması sırasında ortaya çıktı.

Akıl almaz ihmal Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk kampusünde yaşandı. SEAH Korucuk kampusünde tedavi gören Celal Arık, hayatını kaybetti. Vefatının ardından hastane yönetimi tarafından Arık'ın yakınlarına haber verilerek cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Gece geç saatlerde babasının cenazesini almak için morga gelen Hüseyin Arık, yaşadığı üzüntüyle babası olarak Sakaryalı Ali Güngörlü'nün cenazesini teşhis etti.

Morg görevlisinin nöbetçi müdüre haber vermediği ihmalde, kimlik bilgilerini beyan etmesinin ardından babası diye Ali Güngörlü'nün cenazesini alan Hüseyin Arık, cenazeyi memleketi Ordu'ya götürdüğünde büyük şok yaşadı.

Arık'ın yakınları, cenazenin yıkanması için gasilhaneye alındığı sırada cesedin bir başkasına ait olduğunu gördüklerinde neye uğradığını şaşırdı.

Babası zannederek bir başkasının cenazesini memleketine getiren Hüseyin Arık'ın hastaneyi araması sonucu ortaya çıkan ihmal, sabah saatlerinde cenazelerini teslim almaya gelen Ali Güngörlü'nün yakınlarının da babalarının cenazesinin morgda olmadığını öğrenmesiyle bir skandala dönüştü.Babalarının cenazesinin Ordu'dan gelmesini bekleyen Güngörlü'nün yakınları hastane yönetimine ateş püskürdü.

Hüseyin Arık, Ali Güngörlü'nün cenazesini Ordu'dan getirerek morga teslim etmesinin ardından babası Celal Arık'ın cenazesini alarak hastaneden ayrıldı. Ali Güngörlü'nün yakınları da uzun bir bekleyişin sonunda cenazelerini teslim alarak defin işlemlerini gerçekleştirmek için evlerine götürdü.

Yaşanan skandalın ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinin olayla ilgili soruşturma başlatarak görevli tüm personelden savunma istediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber