Ambulans kaza geçirdi sadece ATT'ye dava açıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Temmuz 2011 00:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acil Tıp Teknisyenlerine görev olarak ambulans şoförlüğünün de verilmesinin ardından, kaza yapan ambulans haberlerine sıkça rastlandığına dikkat çeken Sağlık Sen İzmir Şubesi, İzmir'de yaşanan bir olayı bazın mensuplarıyla paylaştı.

İzmir'de 112 Acilde ATT olarak çalışan Mürvet Totuk Berrak, 2010 yılında bir bayram mesaisinde yaşadığı kaza nedeniyle yargılanmış ve hapis cezası almıştır. Kaza gecesi trafiğe çıkış vizesi bulunmayan bir ambulansı kullanmak zorunda kalan Berrak, kazanın tek sorumlusu olarak yargı süreçlerine muhatap olmuştur.

Sağlık Sen İzmir Şubesi, bu süre zarfında Berrak'ın, bağlı olduğu kurumdan ne hukuksal ne de psikolojik bir destek alamadığını, İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün de kazanın nedenleri üzerinde araştırma yapmaya dahi ihtiyaç duymadığını belirtti.

Sendika şubesinden yapılan açıklamada "Kanuni boşluk yüzünden kişiler ambulans sürücülerine ?Bireysel? dava açabilmektedir. Ancak bu davaların görev sırasında olması nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve/veya İl Sağlık Müdürlükleri tarafından takip edilerek çalışanlar güvence altına alınmalıdır. Acil Tıp Teknisyenlerinin, pek çok yerde ambulans şoförlüğünün gerektirdiği ileri sürüş tecrübesine sahip olmadan bu görevleri yürütmek zorunda kaldığı yönünde sendikamıza çok sayıda şikayet gelmektedir. ATT'ler, gerek tecrübe, gerekse çalışma imkan ve koşullarının yetersizliğine bağlı olarak yaşanan kazalar nedeniyle idari soruşturmalara ve hukuksal müeyyidelere maruz kalabilmektedirler. Bilindiği gibi Tam Gün Yasası'yla hekimlere tanınan mesleki mali sorumluluk sigortası uygulamasından hekim dışı sağlık çalışanları faydalanamamaktadırlar. Acil Tıp Teknisyenleri de sağlık hizmeti kapsamı içinde yer alan görevleri çerçevesinde kişisel hatalar veya kurumsal yetersizlikler nedeniyle yaşanan kazaların sonuçlarıyla tek başına mücadele etmek zorunda kalmaktadırlar." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber