Havalar nasıl olacak? - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Temmuz 2011 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Trabzon, Rize ve Hopa'da aşırı, Artvin, Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde ise yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Trabzon, Rize ve Hopa'da aşırı, Artvin, Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde ise yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, su baskını, yıldırım düşmesi, lokal dolu yağışı vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklıkları; Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARAAz bulutlu ve açık geçecek.

EGEAz bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZAz bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı ve çok bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLUAz bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sivas'ın kuzey çevreleri kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZAz bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZParçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Trabzon, Rize ve Hopa'da aşırı, Artvin çevrelerinde ise kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLUParçalı bulutlu, kuzey ve doğusu kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saaatlerinden sonra Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLUParçalı ve az bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber