Tabletler 2. döneme yetişiyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Ağustos 2011 04:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

2. döneme yetişiyor

Erdoğan'ın seçim sürecinde sık sık gündeme getirdiği proje ilk döneme yetişmedi

Kıvanç EL / VATAN

Başbakan Erdoğan'ın seçim sürecinde sık sık gündeme getirdiği ilköğretim okullarına tablet bilgisayar ile akıllı tahtalar yeni eğitim-öğretim yılının ilk dönemine yetişmedi.

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı, 2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde akıllı tahta ve tablet bilgisayar uygulamasını başlatacak. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ?Yeni öğretim yılının 2. döneminde akıllı tahtaları sınıflara döşemeye başlayacağız. Tabletler de verilecek? dedi. Dinçer, pilot uygulama olmayacağını da söyledi. Bakan Dinçer'in verdiği bilgiye göre, bu yılın ikinci döneminde tablet bilgisayar verilecek 5 ve 9. sınıf öğrencileri, bu bilgisayarlarla eğitimine devam edecek. Bilgisayarlar her yıl 5 ve 9. sınıflara bilgisayarlar dağıtılarak 4 yıl içinde 5-12 sınıfların tamamında tablet bilgisayar uygulamasına geçilmiş olacak.

Kitap yok!

Tablet bilgisayarların çocuklarda kalacağını vurgulayan Dinçer, ?4 yıl sonra onun olacak? dedi. Tabletlerin maliyetlerinin henüz belli olmadığını ifade eden Dinçer, ?Kitap dağıtılmayacak. Ücretsiz dağıtılan kitaplara oranla bu tablet rakamı eş düzeylerde? dedi. Tabletlere bilgilerin internetten yükleneceğini ifade eden Dinçer, ?Bir merkezde yüklü olacak ve internetten yüklenebilecek. Bilgisayarda internet olacak. Okullarda kablosuz internet olacak. Tüm illere fiber kablo döşeniyor. Her okula internet gelecek. Köy okulları için uydudan bağlantı kurulacak? dedi.

Dinçer, ?Akıllı tahta ile iletişim olacak. Sınıflarda modern bir yapı kurulacak? dedi. Dinçer, öğretmenlerin buna ayak uydurması için de hizmet içi eğitim verileceğini söyledi. Dinçer, şunları söyledi: ?Planımız bütün Türkiye'de ortak çalışma başlatmak. Bu tahta birden bire getirip monte edilecek bir şey değil. Tüm illerden başlayarak ve uygulama yaygınlaşacak.? Anaokullarında da akıllı tahta uygulamasına geçmeyi hedeflediklerini ifade eden Dinçer, ?Zaman içerisinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz? dedi

Vatan


Tablet kitaplar önce 5 ve 9. sınıflara

Milli Eğitim Bakanlığı, 2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren 5. ve 9. sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak tablet bilgisayar dağıtacak. Planlamaya göre 4 yıl sonra ortaöğretim ve ilköğretim ikinci kademede her öğrencinin bir tablet bilgisayarı olacak

FAZLI ŞAHAN

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, e- kitap için kullanılacak olan tablet bilgisayarların 2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında 5. ve 9 sınıf öğrencilerine verileceğini açıkladı. Bakan Dinçer, yeni eğitim - öğretim döneminin ikinci yarısında start alacak olan projeye diğer projelerden farklı olarak pilot uygulamalarla başlanmayacağını kaydetti. Tablet bilgisayarlara ilk kavuşacak grubun ilköğretim 5. sınıf ve ortaöğretim 9. sınıflar olacağını açıklayan Bakan Dinçer, "E-kitap için kullanılacak olan tablet bilgisayarlar, her yıl 5. ve 9. sınıf öğrencilerine verilecek. Böylelikle 4 yıl sonunda her öğrencinin bir tablet bilgisayarı olacak. Tablet bilgisayarların dağıtımına öncelikle üretimin yapıldığı illerden başlanacak" diye konuştu.

4 YIL SONUNDA ÖĞRENCİNİN

Bakan Dinçer, tablet bilgisayarların öğrencilerde kalacağını ve 4 yılın sonunda onların olacağını söyledi. Her öğrenciye tablet bilgisayarların zimmetleneceğine dikkat çeken Bakan Dinçer, bilgisayarların satın alınmadan önce arızalanmalara karşı Türkiye'de üretimi ve servis ağı şartı aranacağını vurguladı. Tablet bilgisayarlar aracılığıyla öğrencilerin internete de bağlanabileceğini söyleyen Bakan Dinçer, öğrencilerin bu sayede istedikleri bilgiye kolayca erişebileceklerini belirtti.

KÖY OKULLARINA KABLOSUZ İNTERNET

Okullarda kablosuz internet olacağını açıklayan Bakan Dinçer, şöyle konuştu:

"Tüm illerdeki okulların fiber kabloyla döşendi. Köy okulları için ise uydudan kablosuz internete bağlanma imkanı sağlayacağız. Diğer yandan Bakanlık, aynı dönemde tablet bilgisayarlarla birlikte sınıfları akıllı tahtayla buluşturmayı da planlıyor. Öğretmenelerimizin yeni sisteme ayak uydurması için hizmet içi eğitim programları düzenleyeceğiz."

'F' klavye için çalışma var

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğrencilere verecekleri tablet bilgisayarlardaki klavleyerin F klavye olması için çalışma yapıldığını söyledi. Bakan Dinçer, "Tablet bilgisayarlardaki klavyelerin 'F' klavye olması konusunda bizim bir çalışmamız ve hazırlığımız var. Türkiye'de F klavye bilgisayarların, daktiloların kullanılmasını da belki bu girişimle teşvik edeceğimizi düşünüyoruz. Bu karar ülkemizde 'F' klavye kullanımına çok önemli bir katkı sağlayacak. Türkiye'de yaklaşık olarak 16 milyon 800 bin öğrencimiz var. Bu öğrenciler 'F' klavyeli bilgisayar kullanmayı başarırsa, toplumun geri kalan kısmının da giderek buna ayak uyduracağını varsayıyoruz' şeklinde konuştu.

Yeni Şafak


Milli Eğitim Bakanlığı, Fatih Projesi kapsamında 2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde akıllı tahta ve tablet bilgisayar uygulamasını başlatıyor. Böylelikle internete bağlı tablet bilgisayar ve akıllı tahtaya, Türkiye'de köy okulları da dahil her öğrenci ulaşabilecek. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Sınıflarda modern bir yapı kurulacak. 5. ve 9.sınıf öğrencilerine verilecek. 4 yılda tüm öğrencilerimiz tablet bilgisayara, tüm okullarımız da akıllı tahtaya kavuşacak. Tabletler öğrencinin olacak. Akıllı tahta uygulamasını anaokullarında da başlatacağız" dedi

Sabah

Tabletler 2. döneme

Beşinci ve dokuzuncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtılacak. İnterneti de olacak bilgisayarlar çocuklarda kalacak. Uygulama ikinci döneme yetişecek

BAHAR ATAKAN Ankara

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrencilere, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde ?iPad'e benzer tablet bilgisayarlar? dağıtacak. Kademeli olarak yaygınlaştırılacak uygulama kapsamında tablet bilgisayarı olan öğrenciye ücretsiz kitap dağıtılmayacak. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ?Uygulama ikinci döneme yetişecek. Beşinci ve dokuzuncu sınıflara tablet dağıtılacak. Dört yıl sonra ortaöğretim ve ilköğretim ikinci kademede herkesin bilgisayarı olacak. Bilgisayarlar çocuklarda kalacak. İnterneti olacak? dedi.

?Çanta sektöründen ve yayımcılardan gelecek tepkiler?in sorulması üzerine Dinçer, ?Onlar da bilgisayar çantası üretsinler? diye yanıt verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber