Gümrük artık 'tek tip'

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Ekim 2011 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜMRÜK ve gümrük muhafaza çalışanları artık polis teşkilatı gibi iş sırasında üniforma giyecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre gümrükçü saçından, bıyığına kadar dış görünüşüne de dikkat edecek.

- KADINA YIRTMAÇLI ETEK: Müdüründen memuruna, veznedarına kadar herkes işe artık resmi kıyafetle gelecek. Gümrükçünün siyah ve lacivert elbisesi kışın yün yazın keten kumaştan olacak. Montları da mevsime göre değişecek. Erkek pantolonlarında pile olmayacak. Kadın gümrükçüler yırtmaçlı etek, üniforma içine beyaz gömlek giyecek.

- BIYIK DA YÖNETMELİKTE: Erkek görevliler sakal-bıyık, kulak ortasından aşağıda favori bırakamayacak. Saçlar kulağı kapatmayacak ve enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilecek. Bıyık uzunluğu üst dudak boyunu geçmeyip üst dudak hizasında olacak. Bıyığın alt uçları da dudak hizasında kesilecek.. Kolye, künye, bilezik, madalyon, takılmayacak.

İKİ GÖRÜŞ VAR

Gümrük görevlilerine getirilen kıyafet zorunluluğu çalışanları ikiye böldü. Bazı çalışanlar 'Talimat geç bile kaldı' diyor, bazıları 'Bu uygulamadan önce özlük ve sosyal haklar yaşama geçsin'

görüşünde.

Ufuk TÜRKYILMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber