Mesleki Teknik Eğitim Fuarı açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2005 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Mesleki Teknik Eğitim Fuarı (METEF) 2005 Nevşehir", Öğretmenevi'nde düzenlenen bir törenle açıldı.

Anadolu Meslek ve Endüstri Meslek Liseleri, Kız Meslek Liseleri ve Halk Eğitim Merkezleri okullarının katıldığı ve öğretmen ve öğrenciler tarafından üretilen, özgün ve yöresel özellikler taşıyan ürün ve eserlerin sergilendiği fuarın açılışını Nevşehir Valisi Alaattin Turhan yaptı. Fuarın açılışına, ayrıca Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ahmet Sevgi, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, AK Parti İl Başkanı Zafer İnanır ve çok sayıda davetli katıldı. Nevşehir Anadolu Meslek ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Kaplan törende yaptığı konuşmada, amaçlarının mesleki okullarda yalnız işçi olarak çalışanlar yetiştirmek değil, kendi işyerini kurabilen yeni istihdam alanları yaratabilen girişimci bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Kaplan, "Öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, vatan sevgisi ve milli hislerle dolu iyi bir insan, iyi vatandaş olmanın yanında çağdaş bilim ve teknolojik metotları bilen , yorumlayan, kullanan, geliştiren ve alanındaki yeniliklere kısa sürede uyum sağlayan niteliklere sahip iyi bir meslek adamı olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Daha sonra Nevşehir Valisi Alaattin Turhan ve diğer davetliler, fuarda sergilenen eser ve ürünleri gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber