Atanamayan Tarih Öğretmenleri MEB önünde eylem yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2011 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atanamayan Tarih Öğretmenleri Platformu üyesi bir grup, Milli güvenlik dersinin kendilerine verilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan ve Milli güvenlik dersinin tarih öğretmenlerine verilmesini isteyen grup, "Asker kışlaya, tarihçiler okula","Askerin işi çok, tarihçinin işi yok" şeklinde slogan attı. Grup adına yapılan açıklamada, milli güvenlik dersinin müfredatına en yakın eğitimin tarih öğretmenlerine verildiğine işaret edilerek, "30 bin tarih öğretmeni mezun varken ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı araştırmaya göre 14 bin 235 tarih öğretmeni atama beklerken bu dersin askerler tarafından

verilmesini doğru bulmuyoruz. Milli güvenliğimizi sağlamak askerlerimizin işi, okullarda bu konuda öğrencileri bilinçlendirmek ise bizim işimizdir" denildi.

Açıklamada, milli güvenlik dersinin tarih öğretmenlerine verilmesi durumunda her yıl ortalama 150 olan ve 2011 yılında 127 olan kadro sayısının artacağı belirtilerek, "Bu dersin bize verilmesiyle tarih öğretmenlerinin yıllardır hasretini çektikleri öğretmenlik hayali gerçekleşecek, makus talihi değişecek ve bin 689 tarih öğretmeni kadroya kavuşacaktır" denildi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber