Sosyal destek uzmanları fakirlerin her kurumdan ayrı yardım almasını önleyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2011 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğlu, yeni politikalarla yoksulluk oranının azaltılmasını hedeflediklerini açıkladı. Zahteroğlu, sosyal yardımların tek kanaldan takibinin yapılması, her aileye sosyal destek uzmanı tahsisi, yeşil kart sahiplerine yönelik çalışmalar sayesinde Türkiye'de yoksulluk oranının, yapılan yardımlara paralel azalacağını vurguladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğlu, Türkiye'deki yoksulluk ve yoksullukla mücadele politikaları ile ilgili yapılan son düzenlemeleri anlattı. Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Kadın Platformu tarafından Ankara'da düzenlenen ?Yoksullukla Mücadelede İşbirliği ve Katılım? konulu panelde konuşan Zahteroğlu, 2002 yılında sosyal devlet anlayışı çerçevesinde yapılan yardımların sadece 1 milyar 376 milyon olduğunu hatırlattı. 2010 yılında 15 milyar 162 milyon TL'ye yükselen sosyal yadımların, 2011 yılında ise 17 milyarı bulduğunu aktardı.

Rakamlara göre, sosyal yardım miktarının 10 yılda 10 kat artmış olduğunun görüldüğünü belirten Zahteroğlu, yoksulluk oranında ise 10 kat bir azalmanın görülmediğini belirtti. Yoksulluk oranının paralel şekilde azalmamasının; yardımlarda entegrasyon sorunu, sosyal yardım ile istihdam bağlantısının zayıflığı, yardımların talep odaklı yapılması gibi sebepler olduğuna vurgu yapan Zahteroğlu, yeni politikalarla bu sorunların giderilmesine çalışıldığını anlattı. Zahteroğlu, sosyal yardımların tek kanaldan takibinin yapılması, her aileye sosyal destek uzmanı tahsisi, yeşil kart sahiplerine yönelik çalışmalar sayesinde bu sıkıntıların giderileceğini, Türkiye'de yoksulluk oranının, yapılan yardımlarla paralel olarak azalacağını söyledi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sema Başak'ın yönettiği panelin bir diğer konuşmacısı ise Afrika'da yaptığı gönüllü çalışmaları ile tanınan Operatör Doktor Fahrettin Er oldu. Er, ?Yoksullukla Mücadelede Kamu ve Sivil Toplum İşbirliği? başlıklı konuşmasında, Türkiye'nin Afrika ülkeleri özelinde, yurt dışında yaptığı yardımları anlattı. Türkiye'nin bu ülkelerde her zaman ?insani yardım' amacı ile faaliyet gösterdiğini belirtti. Er, Türkiye'nin artık, yardım alan değil, yardım eden bir ülke konumuna yükseldiğini dile getirdi.

Panelin katılımcılarından Prof. Dr. Ahmet Battal da ?Yeni Yardım Anlayışı? başlığı altında yaptığı konuşmasında Türkiye'nin son yıllarda değişen yardım politikalarını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber