Çiçek: Milli Sarayların nitelikli personel ihtiyacı bulunuyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2012 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, TBMM'ye personel alımlarıyla ilgili bazı yayın organlarında çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı. Çiçek, milli varlıkların bakım, onarım ve restorasyon hizmetlerini yürütmek için TBMM'nin personel ihtiyacı olduğunu söyledi. TBMM Başkanı Çiçek, Milli Saraylar'da çalışacak personelin gelişigüzel değil, nitelikleri doğrultusunda seçilerek istihdam edildiğini belirtti.

TBMM Başkanı Çiçek, TBMM'ye personel alımlarıyla ilgili bazı yayın organlarında çıkan haberler üzerine bir açıklama yaparak, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, yasama ve denetim görevinin yanı sıra aynı zamanda merkez teşkilatının ve Milli Saraylara bağlı saray ve köşklerin fiziki alanlarının bakım, onarım ve temizlik hizmetlerini yapmakla yükümlüdür. TBMM'ye bağlı Milli Saraylar Başkanlığı'nın görev ve sorumluluk alanında başta Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayı olmak üzere 4 kasır (Aynalıkavak Kasrı, Beykoz Kasrı, Ihlamur Kasrı, Küçüksu Kasrı), 3 köşk (Florya Atatürk Köşkü, Yalova Atatürk Köşkü, Yıldız Şale) ve Hereke Halı ve Dokuma Fabrikası ile Yıldız Çini Fabrikası bulunmaktadır." dedi.

Tarihten günümüze intikal eden milli varlıkların bakım, onarım ve restorasyon hizmetlerini yürütmek için TBMM'nin personel ihtiyacı olduğunu hatırlatan Çiçek, şunları söyledi: "Aynı zamanda müzecilik hizmeti de verilen bu mekanlar yılda on binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Bu tarihsel varlıkların gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için ihtiyaçlar doğrultusunda rehber, dekoratör, mimar, döşemeci, taş ustası, iskeleci, meydancı, perdeci, saatçi ve bunlara benzer ustalık gerektiren sanatkar personel çalıştırılmaktadır. Bu gibi personel gelişigüzel değil, nitelikleri doğrultusunda seçilerek istihdam edilmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber