Çiçek: 86 danışmanım var 7 aydır kimseye birşey danışmadım

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Ocak 2012 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECLİS'TEKİ PERSONEL SAYISINI ELEŞTİREN ÇİÇEK'TEN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Meclis Başkanlık Divanı yeni kararlara imza attı. Personel sayısının gerektiğinden fazla olduğunu belirten TBMM Başkanı Çiçek, ?86 danışmanım var, 7 aydır kimseye birşey danışmadım? dedi.

Meclis Başkanlık Divanı'nın İstanbul'da yapılan toplantısında birçok karara imza atıldı. Toplantıda Meclis'teki personel sayısının çok olmasından yakınan Meclis Başkanı Cemil Çiçek, ?86 danışmanım var, 7 aydır kimseye bir şey danışmadım. Meclis'te norm kadroya geçilmeli, bu konuda sizden destek istiyorum? dedi. MHP'li Ali Uzunırmak, Meclis İdari Teşkilat Yasası'nın çıkmasından sonra havuza alınan personelden norm kadroya geçecek olanlara sınav yapılmasını önerdi.

Norm kadroya sınavla alınsın

Meclis Teşkilat Yasası'na bağlı olarak sekreter, danışman ve üçüncü personele getirilen sözleşmeler kabul edilirken, personelin çok sayıdaki atama taleplerinin değerlendirilmesi için çalışma başlatıldı. Ayrıca norm kadro çalışması yapılmasına karar verildi. Havuza alınan personelin ise öncelikle emekli edilmesi teşvik edilecek. Başkan Çiçek ve bazı divan üyeleri Meclis'e personel alımı konusunda, başıbozukluk ve olduğu, milletvekili kadar maaş alan bürokrat olduğu ve tüm bu sorunların norm kadro çalışması ile aşılması gerektiği görüşünü savundular.

50 KURUŞA ÇORBA DÖNEMİ BİTİYOR

Başkanlık Divanı'na Meclis'in yeme içme işlerinin taşerona devredilmesi önerisi de sunuldu. Bu önerinin kabul edilmesiyle 50 kuruşa çorba, 1 TL'ye sebze yemekleri satan Meclis lokantasında yeni dönemde fiyatlarda da artış bekleniyor.

DOLMABAHÇE'Yİ DE GEZDİLER

Depo müzedeki tablolar çürüyor

Divan üyeleri, yine Dolmabahçe Sarayı'ndaki depo müzeyi ve Başbakan Erdoğan'a tahsis edilen makamı da dahil çeşitli bölümleri gezdiler. Müze bölümünde üç farklı kurumun yetkili olması nedeniyle karmaşa yaşandığı, tarihi tabloların çürüme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu, nem ölçer olmaması nedeniyle sıkıntı yaşandığı tespit edildi. Bu nedenle Meclis'in farklı kurumlardaki yetkiyi alıp müze bölümünde düzenlemeye gitmesi kararlaştırıldı. Divan'da ayrıca, Yalova'daki Atatürk Köşkü'nün tahrip olan bölümlerinin onarılması, Köşk dışındaki eklentilerin yıkılarak yeniden yapılması konusunda karar alındı.

Toplantıda tarihi bina bölümünün korunması ancak Meclis'in, otopark ve lokanta ihtiyacı dikkate alınarak nasıl kullanılacağına ilişkin ayrıntılı çalışma yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda vekiller içinde yüzme havuzu da olan ve vatandaşların da girebileceği sosyal tesis yapılmasını istedi.

NEVİN BİLGİN ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber