Bakan Kılıç'tan Antalya'ya 5 yeni proje müjdesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2012 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, başta stadyum olmak üzere Antalya'ya 5 spor projesi kazandıracaklarını açıkladı. Antalya'ya UEFA kriterlerini sağlayan kaliteli ve donanımlı bir stadyumun acilen kazandırılması gerektiğini vurgulayan Kılıç, "Antalya'ya stadyumun dışında 10 bin seyirci kapasiteli bir spor salonu kazandırmayı istiyoruz. Bu salon turizm sezonu dışında Antalya'nın uluslararası spor organizasyonlarına daha fazla ev sahipliği yapmasına imkan sağlayacak. Ayrıca, 3 bin kişilik bir salon daha yapacağız. 2 bin 500-3 bin seyirci kapasiteli, 4 yönünde tribünler olan olimpik bir yüzme havuzunu da kente kazandırmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar hiç zikredilmeyen Wimbledon ölçeğinde açık ya da kapalı tenis turnuvaları merkezi haline getirecek bir tenis kompleksinin de Antalya'ya kazandıracağız. Bu 5 projeyi bir paket halinde yapacağız." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Antalya EXPO Center'da düzenlenen ANFAŞ Hotel Equipment 2012 Fuarı'nın açılışına katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Suat Kılıç, Antalya'ya 5 yeni spor projenin müjdesini verdi. Antalya'nın bir turizm kenti olduğunun herkes tarafından kabul edildiğini belirten Kılıç, şehrin marka değerini yükseltmek için Antalya'yı turizmin yanında bir spor kenti de yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Hükümetin bütün imkanlarını bu yönde seferber ettiğini dile getiren Kılıç, "Herkesten ve hepimizden evvel Sayın Başbakanımızın Antalya'ya spor kenti vizyonunu kazandırmak yönündeki düşüncelerini Antalyalılarla paylaşmak üzere buradayım." dedi.

Senelerin hayali olan ama değişik nedenlerle bir türlü gerçekleştirilemeyen çok önemli ve büyük spor yatırımlarını bu yıldan itibaren Antalya'ya kazandıracaklarını vurgulayan Bakan Kılıç, "Antalya'ya kazandırmayı planladığımız spor yatırımlarını sizlerle açık açık paylaşmak istiyorum ki hükümet adına bakanlık olarak ve bakan olarak biz de kendimizi bağlamış olalım. Bağlamış olalım ki kamuoyu baskısı, verdiğimiz sözleri yerine getirme noktasında bizi bile daha hızlı hareket etmeye mecbur bıraksın." diye konuştu.

Kılıç, söz konusu yatırımların gerçekleşmesi için yerel bütün paydaşlar ve milletvekillerinden destek istedi.

"ANTALYA'NIN BAŞARISIYLA ÖVÜNÜYORUZ"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, yaptığı konuşmada, Antalya'nın kültür ve turizmin amiral gemisi olduğunu belirterek, "Bununla övünüyoruz. Bu yıl Antalya'da 11 milyon turisti gördük. Türkiye genelinde 30 milyonu aştık. Antalya'daki bu başarıyı yılın bütününe yaymak istiyoruz. Bunun için fuar ve kongre turizmini geliştirmeyi istiyoruz." dedi.

İstanbul ve Antalya'nın kongre turizminde oldukça mesafe almaya başladığına işaret eden Bakan Günay, şöyle konuştu: "Kongre turizmi konusunda yapılması gereken daha çok şey var. Her otel kendisine göre bir kongre merkezi yapması yerine, uluslararası standartlarda ve uluslararası organizasyonlara imkan verecek bir kongre merkezi yapılması son derece önemli. Bu konuda ben her türlü iş birliğine hazır olduğumu önce de ifade etmiştim, burada da tekrar ediyorum. Ticaret sanayi odaları, İl Özel İdaresi ve yerel yönetimleriyle Antalya'ya bir kongre merkezi kazandırmamız gerekiyor."

Bakan Günay, fuar turizmine de değinerek, yılda 50 fuar düzenleyen Frankfurt'un gelirinin Türkiye'nin turizmden elde ettiği gelirden daha fazla olduğuna dikkat çekti. Günay, Antalya Kaleiçi'ne bir etnografya müzesi yapmayı planladıkları müjdesini de verdi.

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık ise geçen yıl ANFAŞ Hotel Equipment'ın 550'si yabancı, 28 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını belirterek, bu yıl fuarın yurt dışı ziyaretçilerinde büyük artış yaşandığını söyledi. 306 firmanın stand açtığı ve toplam 40 bin metrekarelik alanda kurulu fuarını 34 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor. Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir ticaret hacmi yaratması beklenen Hotel Equipment Fuarı, 21 Ocak tarihine kadar açık kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber