81 İlin Emniyet Müdürlüğünde kurulan akıllı sınıflar açıldı/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliğiyle 81 İl Emniyet Müdürlüğünde kurulan akıllı sınıfların açılışı 18.01.2012 tarihinde yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğünün Anıttepe yerleşkesinde ?Uzaktan Eğitim Kapsamında Akıllı Sınıf Oluşturma Projesi? ile 81 İl Emniyet Müdürlüğü ve Eğitim Dairesi Başkanlığına bağlı akıllı sınıfların açılışı için tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sayın Mustafa Bahrettin Demirer, Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Kılıçlar, Polis Akademisi Başkanı Sayın Zühtü Arslan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı üst düzey temsilcileri katıldı. Akıllı sınıfların açılış kurdelesini kesen İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım, daha sonra İzmir, Afyonkarahisar, Adana, Düzce ve Erzincan İl Emniyet Müdürlüklerindeki akıllı sınıflar arasında kurulan video konferans sistemiyle İl Valileriyle görüştüler.

İllerle yapılan video konferansın ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin birer konuşma yaptılar.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım konuşmasında, "Bundan sonra eğitimler, Ankara'ya taşınmadan, bulundukları illerde bilişim altyapısının, bilişim teknolojilerinin verdiği imkânlarla yapılacak" dedi. Ülkenin, toplumun, milletin huzurunu sağlayan gece gündüz çalışan emniyet mensuplarının asli işlerini yaparken çok daha donanımlı, çağdaş hizmetlerle buluşması amacıyla bakanlık olarak katkı sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı ile Uzaktan Eğitim Projesini gerçekleştirdiklerini söyledi. Projenin maliyetinin, Bakanlığın Evrensel Hizmet Fonu'ndan karşılandığını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım, Emniyet Teşkilatının 81 ilde 7 gün 24 saat birbirleriyle iletişim sağlamalarına imkân veren bu çağdaş projenin hayata geçtiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, iki bakanlık arasında yapılan işbirliğiyle bir yatırımı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İletişim teknolojisinde hızlı gelişmeler yaşandığını, buna bağlı olarak uzaktan eğitime ilgide artış görüldüğünü belirten İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, ''Artık zaman ve mesafe zorlukları ortadan kalkmaktadır. Bu sistem dünyada ve Türkiye'de yaygınlaşmakta. İçişleri Bakanlığı olarak eğitimleri, verimli kılmak için bu sisteme ihtiyaç duyduk'' dedi.

2006'da Anıttepe Yerleşkesi'nde bir akıllı sınıf açtıklarını dile getiren İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, bu sınıfta şimdiye kadar 55 bin personelin eğitimini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Daha sonra Uzaktan Eğitim Kapsamında Akıllı Sınıf Oluşturma Projesiyle illerde de bu sınıfların kurulduğunu anlatan İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, ''Bu sınıflar sayesinde maliyetlerde tasarruf sağlanmış, zaman ve mekan tasarrufu sağlanmış, sınıf ortamında daha çok kişiye erişim imkanı verilmiş ve eğitimdeki etkinlikte artış sağlanmıştır. 81 ilde hizmet içi eğitim imkanı da sağlanmıştır'' diye konuştu.

Bu sınıflar sayesinde aynı anda 2 bin kişinin eğitime katılabileceğini kaydeden İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, yüksek kalitede ses ve görüntü transferi gerçekleştirilerek, farklı alanlardaki eğiticilerle kursiyerler arasında canlı etkileşim ve iletişimin mümkün hale geldiğini bildirdi.

Akıllı Sınıflar, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada suçlarla mücadelede lider konumda olmasına önemli bir katkıda bulunacağını inandığını ifade eden İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, şöyle konuştu:

''Bundan sonraki hedefimiz, akıllı sınıfların polis eğitim kurumları ve yoğun hizmet içi eğitimi yapan birimlerini kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması yönündedir. Ben bu konularda ülkemizdeki her türlü yatırım ve hizmetlerin hayata geçmesi konusunda büyük heyecan ve isim sahibi Başbakanımız olmak üzere bu projeye katkı veren Ulaştırma Bakanımıza teşekkür ediyorum.''

İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, eğitim alanındaki çalışmalarıyla çok etkin sonuçlara ulaşacaklarını, eğitilmiş polis teşkilatıyla ülkede insana, daha insani daha bilimsel güvenlik hizmetini sunmuş olacaklarını kaydederek, şunları kaydetti:

''Dünya ile yarışan Türkiye'nin çağı yakalayan Türkiye'nin bir pratiğini görmekteyiz. Afyon'dan Erzincan'a Düzce'ye bağlantı kurarak Valilerimizle Belediye Başkanlarımızla anlık görüşmeler gerçekleştirdik. Bu çalışmalar, bu yatırımlar, Türkiye'nin çağı yakaladığının işaretidir.''

İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin'in konuşmasının ardından açılış töreni sona erdi.

Akıllı sınıflar, bazı önemli yenilikleri de beraberinde getirdi. Akıllı sınıfların açılmasıyla, iller arasında yüksek kalitede canlı iletişimde bulunulması, daha fazla paylaşım ve eğitim işbirliği imkânı doğdu. Ayrıca, farklı illerde bulunan personelin eğitim/toplantı vb. amaçlarla merkeze gelmesiyle oluşan zaman ve maddi kayıplara son verilmesi, eğitim kalitesinin artması sağlandı. Sınıflar aynı zamanda simülasyonlu atış sistemine sahip olduğundan, personele yönelik atış eğitimleri düzenlenebilecek. Bu sayede personelin hem nişan ve atıcılık, hem de karar verme becerileri gelişirken, atış maliyetleri de azalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber