Organ bekleyen öğretmene tayin hakkı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Ocak 2012 08:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) değiştirilmesi için çalışma yürütülen Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde ?sağlık sorunu? çeken eğitim çalışanları için yeni düzenlemeler yapılacağı öğrenildi

24 Ocak 2012 - 02:30

Yorum Yaz 0

inShareDiğer

BAHAR ATAKAN Ankara

Düzenlemeye göre; organ nakli bekleyen ve tüp bebek tedavisi gören öğretmenler, zaman ve sıra sınırlaması olmadan ?sağlık özrü? grubundan tayinlerini isteyebilecek. Öğretmenlerden kendisi, eşi veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu çocuklarından biri kanser, akıl hastalığı ya da organ nakli gibi uzun süreli tedaviye ihtiyaç duyması halinde de tayin hakkı ?sağlık özründen? kullanılabilecek.

İstekte bulunulabilecek

Hazırlanan yönetmelik taslağında öğretmenlerden kendisi, eşi veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu çocuklarından biri kanser, akıl hastalığı, organ nakli gibi uzun süreli tedaviye ihtiyaç duyulan bir hastalığa yakalanması durumunda sağlık kurulu raporu alacak. Bu hastalıklar dışında uzun süreli tedavi gerektiren hastalıklar için de rapor alınacak. Raporda, ?Öğretmenin görev yaptığı yerde kalması durumunda, hastanın sağlık durumu tehlikeye girecektir? ibaresinin yazması gerekecek. Raporda bu ibaresi bulunanlar hastalığın tedavi edilebileceği bir yere sağlık durumu özründen yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

Tüp bebek için 1 yıl şartı

Öğretmenin kendisi için psikolojik tedavi gördüğüne ilişkin alacağı raporlarda ayrıca hastalığının öğretmenlik yapmasına engel teşkil edip etmeyeceğinin belirtilmiş olması gerekecek. Tüp bebek tedavisi devam eden ve tedavilerinin en az bir yıldan fazla süreceğini belgelendiren öğretmenler tedavilerinin yapıldığı yerlere bu özür durumundan yer deriştirme isteğinde bulunabilecek.

Ayrıca, sağlık durumu özrü ile genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı olarak görev yerinin değiştirilmesini isteyen öğretmenlerin adaylıklarının kaldırılmış olması şartı aranmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber