Yerel Yönetimler Okulu açılıyor. İlk dersi Başbakan Erdoğan verecek.

Haber Giriş : 28 Ağustos 2003 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerel Yönetimler Okulu açılıyor. İlk dersi Başbakan Erdoğan verecek.

AK Parti, şimdi de yerel yönetimler okulunu hayata geçiriyor. Belediye başkan adaylarının bilgi donanımını artırmayı amaçlayan derslere isteyen herkes katılabilecek; ancak 400 milyon lira katılım ücretini ödemek şart.
31 Ağustos'ta eğitime başlayacak okulda ilk dersi verecek olan Başbakan Tayyip Erdoğan, ''İstanbul'un Altın Yılları''nı anlatacak. 31 Ağustos'ta Başbakan Erdoğan'ın vereceği ilk dersi okula kayıt yaptıran yaklaşık 750 kişi dinleyecek. Erdoğan'ın konuşması...

...AK Parti Genel Merkezi'nde telekonferans yöntemiyle 250 kişi tarafından da izlenecek. Haftada 2 gün 3'er saat eğitim verecek okulun sertifika programı 4'er aylık dönemler halinde devam edecek. Dönem sonunda katılımcılara birer sertifika verilecek.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda faaliyet gösterecek okulda Prof. Dr. Niyazi Öktem, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Nadir Yayla, Prof. Dr. Haluk Gerçek ve Prof. Dr. Üstün Dökmen'in de aralarında bulunduğu bilim adamları ve uzmanlar ders verecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Halil Ürün, DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, Gazeteci Nuray Mert, Etyen Mahçupyan Ahmet Turan Alkan, TRT Genel Müdür adayı Şenol Demiröz ve Atina Belediye Başkanı Dora Bakoyannis de ders verecek ünlüler arasında bulunuyor.

Yerel Yönetimler Okulu'nda ele alınacak konulardan bazıları şöyle:
''Kamu idaresi, liderlik, idare hukuku, hitabet ve sunuş becerileri, personel rejimi, belediyelerde toplam kalite yönetimi, Kamu İhale Yasası, AB Kentsel Yönetimler Şartı, siyaset bilimi, yerel yönetim?merkezi yönetim ilişkisi, hukuk felsefesi, siyasal tarih, çevre, su temini, kanalizasyon, çevre koruma, atıksu arıtma, İstanbul'un kültürel ve mimari değerlerinin bozulma nedenleri, belediye hizmetlerinde özelleştirme, yerel yönetimde etik sorunları, ulaşım, çarpık şehirleşme ve planlamanın önemi, şehir ve turizm, imar, belediyelerde temel finans yönetimi ve bütçe, yerel yönetimler reformu, afet yönetimi, çevre kirliliği ve halk sağlığı, seçim kampanyaları ve medya, bilgi çağında belediyecilik (e?belediye).''

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber