Milli Eğitim Bakanlığı önünde prangalı, balyozlu eylem/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te, Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde yaptıkları eylemde, öğretmen ataması yapılmamasını protesto etti.

Eylemde, yüzüne Bakan Ömer Dinçer'in maskesini takan bir gösterici, arkadaşlarının ayaklarına pranga vurdu. Bazı öğretmen adayları ise pijama giyip ellerinde serum taşıdı. Takılan prangalar, daha sonra diğer öğretmen adayları tarafından balyozla kırıldı.

Türk Eğitim-Sen önderliğinde, aralarında sağlık özrü, öğrenim özrü ve eş durumundan dolayı atanamayan öğretmenlerin bulunduğu yaklaşık 100 kişi, bakanlık bahçesinde toplandı. ?Sayın bakan, eğitim çalışanlarının sesine kulak ver?, ?Çalışanlarımız deprasyonda?, ?Öğretmenlere yüksek lisans, doktora yapmaları yasaklandı? dövizleri taşıyan grup, ?Öğrenim hakkımız engellenemez? sloganları attı. Bazı öğretmen adayları ise eyleme küçük çocuklarıyla geldi.

Grup adına konuşan Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, bakanlığı ve hükümeti, öğretmen atamaları konusunda eleştirdi. Bakan Dinçer'le görüşme yaptığını ve kendisine verdiği sözü tutmadığını savunan Koncuk, bakanlığın, öğretmenlerin hakkını engellediğini savundu.

Açıklamadan sonra eylemciler mizansen bir gösteri yaptı. Bakan Dinçer'in maskesini takan bir gösterici, eyleme katılan öğretmenlerin ayağına pranga taktı. Bazı öğretmen adayları ise hasta kıyafeti giyip, ellerinde serum taşıdı.

Bakan Dinçer'in, öğretmenlerin yüksek lisans yapmasını engellemek için kitapları kutulara mühürleyerek koyduğunu ileri süren Koncuk, eylemcilerin taşıdığı kutunun mühürlerini açtı. Koncuk, kutudan çıkan kitapları öğretmenlere hediye etti. Diğer öğretmen adayları da arkadaşlarının ayağına takılan prangaları balyozla kırdı. Yapılan gösterinin ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber