Öğretmenler için özel bilgisayar tasarladı

Haber Giriş : 23 Mayıs 2005 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim'in öğretmenler için açtığı ihaleyi kazanan Exper Bilgisayar, öğretmenlere özel bilgisayar geliştirdi. Yükselen maliyeti öğretmene yansıtmayan Datateknik Genel Müdürü Özdemir yurtdışına açılmanın çalışmalarını yapıyor

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın açtığı bilgisayar ihalesini kazanan konsorsiyumun bir parçası olan Exper Bilgisayar, dizüstü bilgisayar projesi için ihaledeki standartların üzerine çıkarak öğretmenlere özel bir tasarım yaptı. İhaledeki şartlardaki bilgisayarın kapasitesini, daha faydalı olacağını düşündükleri için artırdıklarını söyleyen Datateknik Genel Müdürü Nazım Özdemir, bunun bilgisayar başına 100 dolar ek maliyet getirdiğini ancak bunu destekçi firmalarla üstlendiklerini belirtti.

EKONOMİK KAMPANYA

AYNI özellikteki bilgisayarların bin dolar civarında satıldığını söyleyen Özdemir, öğretmenler için kampanya fiyatının peşin 699 dolar olduğunu söyledi. Buna rağmen tanıtım eksikliği nedeniyle öğretmenlerin bekledikleri ilgiyi göstermedğini hatırlatan Özdemir, ?Şu ana kadar toplam 30 bin civarında müracaat oldu. Oysa 650 bin öğretmen var. Bilgisayarın kapasitesini artırdığımız bilinmiyor. Ayrıca başta vaadedilen KDV'nin alınmaması ve 1 yıl bedava internet gibi ek hediyelerin uygulamaya geçirilememesi öğretmenlerin hevesini kırdı' dedi.

İHRACATA HAZIR...

EXPER, ihracatın yolunu açmak üzere kolları sıvadı. Exper'in üreticisi Datateknik Genel Müdürü Nazım Özdemir, Türkiye'de olduğu gibi özellikle Ortadoğu ve Avrupa'da mağazalarda Exper Bilgisayar markasını görmek istediğini söyledi. Özdemir, geçen hafta Kahire'ye gittiğini ve Mısır, Suudi Arabistan, Cezayir, Tunus'ta görüşmeler yaptığını belirterek, ?Bu yıl ihracat altyapısını hazırlıyoruz. Önümüzdeki hafta da Almanya'ya giderek bazı temaslarda bulunacağım' dedi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber