Havalar nasıl olacak?-HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mart 2012 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Manisa, Isparta, Burdur, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde aralıklarla görülecek olan yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Manisa, Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep çevreleri ile öğle saatlerinde Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yağmur şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde, akşam ve gece saatlerinde Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere ülkemizin iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin güneybatı kesimlerinde 5 ila 7 derece olmak üzere, güney ve batı bölgelerde artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/S) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam saatlerine kadar Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde, akşam ve gece saatlerinde Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/S) esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Çatı Uçması, ulaşımda aksamalar, tipi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere ülkemizin iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisinde bulunan ülkemizde, 01.03.2012 Perşembe gece saatlerinden itibaren 04.03.2012 sabah saatlerine kadar Ege ve Batı Akdeniz kıyı şeridi ile Karadeniz kıyı şeridinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden, zirai faaliyette bulunan çiftçilerimizin, seracılarımızın ve fındık üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber