Hekimler kendilerine yönelik şiddete son verilmesini istedi/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipler Birliği Başkanı Eriş Bilaloğlu, 14 Mart Tıp Bayramı'nda meclisteki partilere faks çektiklerini belirterek, hekimlere uygulanan şiddetle ilgili Meclis'te bir komisyon kurulmasını istediklerini söyledi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Denizli'ye gelen Türk Tabipler Birliği Başkanı Eriş Bilaloğlu, Denizli Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenledi. Denizli Tabip Odası Başkanı Ersin Çağırgan'ın da bulunduğu toplantıda Eriş Bilaloğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle çok somut şeyler talep ettiklerini söyledi. Tüm sağlık çalışanlarının mesleklerini özgürce uygulayabilecekleri bir ortam isteyen Eriş Bilaloğlu, şöyle konuştu: "özgürlükten kastımız, performans, ciro baskısı olmadan hastanın yararını gözeten

koşulların sağlanmasıdır. Bu elbette bir günde olabilecek bir şey değil. Öncelikle bir anlayış değişikliği gerekiyor. Taleplerimizi 14 Mart'a özel somutluyoruz. Bizim bugüne dair tek bir beklentimiz var."

Meclis'teki tüm siyasi parti başkan vekilliklerine faks çektiklerini belirten Bilaloğlu, şunları söyledi: "Sağlıkçılara, hekimlere yönelik şiddet artmaktadır. Sağlıkta artan şiddetin gerçek nedenlerini araştırmak üzere meclis hızla bir araştırma komisyonu kurmalıdır. Ardından da bir araştırma faaliyeti başlatsın. Sağlıkta şiddet neden artmaktadır? Bu konuda yapılacak gerçekçi, olayın tüm yönlerini ele alan bir araştırma ve bu araştırmanın sonucunda yapılacak müdahaleler Türkiye'deki sağlık ortamına ve

toplumun yararına bir katkı sunacaktır. Umarız bu yönde hızla bir karar alınır. Biz bugün 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle tüm insanlarımıza sağlık ve iyilik diliyoruz. Kendimiz için de can güvenliği istiyoruz."

Şiddet olayları konusunda kimsenin masum olmadığını ifade eden Bilaloğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Hekimlerin de Türkiye'de sağlık ortamında yaşanan olumsuzluklarda katkısı vardır. Bunun tartışılır bir yanı yoktur. Hekimler de kimi olumsuzluklarda rol sahibidir. Ancak, bir sağlık sisteminde organizasyon doğru işliyorsa sağlık çalışanlarının olumsuz katkıları sınırlanır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber