Eğitim sendikaları birbirine girdi

Haber Giriş : 25 Mayıs 2005 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen'in bugün yaptığı eylemde ?Türk-İslam sentezi eğitimine karşıyız, bu karanlık yoldur? açıklamasına Bağımsız Eğitimciler Sendikasından sert tepki gösterdi ve "bölücülük yapmayın" uyarısında bulundu.

Anadil'de Eğitim sistemini savunduğu için Mahkemece hakkında kapatma kararı verilen EĞİTİM-SEN, yarın Yargıtay'da son kez karara bağlanacak davalarını etkilemek için bugün bir kez daha eylem yaparak davayı protesto etti ve alınacak kararın önemini savundu. ?EĞİTİM-SEN Kapatılamaz? sloganları atılan eylemde
Genel başkan Alaattin Dinçer, Türkiye'de Türk-İslam sentezi eğitimi verildiğini ve buna karşı olduklarını ileri sürerek, bu uygulamanın sonunun karanlık yola açıldığını ve Anadil'de eğitimi sonuna kadar savunacaklarını söyledi.

İşte bu sözler, Bağımsız Eğitimciler Sendikası'nda tepki ile karşılandı. Bağımsız Eğitimciler Sendikası yönetimi eylemden sonra toplanarak Eğitim-Sen'i kınama kararı aldılar.

Haber7'ye bir açıklama yapan BESEN Genel Başkanı Gürkan Avcı, Eğitim-Sen'in kesinlikle eğitimcileri temsil etmediklerini vurgulayarak,şu tepkileri gösterdi.

? Burası Türkiye ve İslam ülkesiyiz. Birileri bölücülük için Eğitimcilerin şemsiyesi altında sığınmaya çalışıyor ama biz müsaade etmeyeceğiz.

Onlar için elbetteki Türk-İslam sentezi ve bu yöndeki Eğitim uygun değil, çünkü, kimseleri temsil ettikleri herkes tarafından biliniyor.

PKK denilen cani örgütün başı için ilanlar verenler bunlardır. Eğitimciden aldıkları aidatları bu yönde harcamaktadırlar. Anadil de eğitim ise resmen bölücülüğün kapısını aralamaktır.Biz Türk adaletine güveniyoruz.Gereği yapılacaktır?

Yargıtay Genel Kurulunda kapatma davası görüşülecek. Eğer Mahkemenin verdiği kapatma kararı onanırsa Eğitim-Sen artık faaliyetine resmen son verecek.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber