Öğretmenler eyleme gitti, sınıfta dersler boş geçti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2012 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin, 4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek amacıyla yaptıkları "Okullarımıza sahip çıkıyoruz" adlı protesto gösterisinde ilginç olaylar yaşandı. Sendika üyesi öğretmenler, Meclis Komisyonu'nda kabul edilen 4+4+4 eğitim sistemini protesto için okula gitmeyince öğrencilerin dersleri boş geçti. Dersleri boş geçen öğrenciler de eylem yapan öğretmenlerini izledi.

Eskişehir'de Eğitim Sen üyeleri görevli olmalarına rağmen okullardaki derslerine girmeyerek hükümetin getirmek istediği 4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek için Sağlık İl Müdürlüğü önünden Hamam Yolu üzerindeki Saatli Park'a kadar yürüdü. Burada müzik eşliğinde halay çeken öğretmenler 4+4+4 sistemine tepki amaçlı basın açıklaması yaptı. Eylemci öğretmenler daha sonra, Süleyman Çakır Lisesi ve Adalet İlköğretim Okulu'na giderek, ders esnasında okul binasının etrafından el ele tutuşarak çember oluşturdu. Ağızlarındaki düdükleri çalan öğretmenler protestolarını sürdürdü.

Bu esnada sendika üyesi öğretmenler okula gitmeyince sınıflarda ders işlenmedi. dersleri boş geçen öğrenciler ise öğretmenlerini seyretti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber