3. yüz naklinin yapıldığı hastanın sağlık durumu iyi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2012 15:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de 3. yüz naklinin yapıldığı H.N.'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. "Bugün de takiplerinin stabil seyretmesi planlanarak uyutulmaya devam edilecektir." denilen hasta, bu sabah ailesine de gösterildi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Doç. Dr. Selahattin Özmen, Prof. Dr. Sühan Ayhan, Yrd. Doç. Dr. Serhan Tuncer, Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Fındıkçıoğlu ve plastik cerrahi asistanlarından oluşan 12 kişilik plastik cerrahi ekibinin gerçekleştirdiği 11 saatlik ameliyatı takiben hastanın sorunsuz bir şekilde transplantasyon yoğun bakım ünitesinde takip edildiği belirtildi. Ameliyatın, önceki tüm yüz nakillerine göre daha uzun sürdüğü kaydedilen açıklamada, "Bunun nedeni yapılan işlemin 3 boyutlu rekonstrüksiyon olmasıdır. Üst çene ve damak kemiği, üst dudak ve alt dudağın bir kısmı, üst çene dişleri ve burun kemikleri, septum ve kıkırdak yapılarının mevcut yüz kemikleri ve çene yapısıyla tam uyumunu sağlamak için en az 6 saatlik ek bir çaba gerekmiştir." denildi.

Hastanın ameliyat sonrası ilk gecesini oldukça rahat geçirdiği ifade edilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Genel durumu şu an için iyi, her şey yolunda seyretmektedir. Bugün de takiplerinin stabil seyretmesi planlanarak uyutulmaya devam edilecektir. Etik nedenlerden dolayı hastanın görüntüsünün şu an için verilmesi uygun görülmemektedir. Hasta hakkında bilgiler günlük olarak Gazi Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından verilecektir. Hasta bugün sabah itibariyle ailesine gösterilmiştir."

Açıklamada, verici yakınlarına ve nakilde emeği geçenlere teşekkür edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber