Sağlık çalışanlarının lisans tamamlama talepleri YÖK Başkanına iletildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Nisan 2012 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen heyeti, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'ya 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Memur-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise sağlık çalışanlarına lisans tamamlama programı açılması konusundaki taleplerini YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'ya iletti. Sağlık Bakanlığı ve Sağlık-Sen'in bu konuda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Memiş, "Farklı üniversitelerle alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda 50 binin üzerinde önlisans mezunu olan sağlık çalışanları uzaktan öğretim yolu ile lisans tamamlamak istiyor" şeklinde konuştu.

Memiş, Sağlık-Sen'in girişimleri sonucunda tüm acil tıp teknisyenlerinin paramedik olmasına imkan tanıyan bir çalışmanın da farklı üniversiteler tarafından YÖK Başkanlığı'na iletildiğini söyledi. "Başkanlığınız tarafından bu konuların bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz" diyen Memiş, sağlık çalışanlarının eğitim taleplerinin karşılanmasını istedi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ise sağlık çalışanlarının eğitime olan ilgilerinin kendilerini de memnun ettiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Çetinsaya, üniversiteler tarafından lisans tamamlama konusunda yapılan çalışmaların titizlikle değerlendirileceğini ve sonuçlandırılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber