Amerikalı öğrenciler Kimse Yok Mu ile yardım duygusunu tattı

Bir proje çalışması için Türkiye'ye gelen Amerikalı öğrenciler, Kimse Yok Mu Bursa Şubesi'nde ihtiyaç sahiplerine yardım etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mağdurların kıyafet seçmesine yardımcı olan gençler, ailelere yemek servisinde bulundu. Amerikalı gençler, harika duygular yaşadıklarını ifade etiler.

Kimse Yok Mu Bursa Şubesi'ni ziyaret eden yaklaşık 40 kişilik Amerikalı öğrenci grup lideri Mehmet Okumuş, Amerika'da bulunan Türk Kültür Vakfı'nın ABD devlet okulu ile yaptığı işbirliği ile 82 kişilik öğrenci grubunun Türkiye'ye geldiğini söyledi. Okulda bulunan uluslararası çalışma bölümünün her sene bir ülkeyi seçerek incelediğini anlatan Okumuş, bu sene de Türkiye'nin seçildiğini kaydetti. Okumuş, şu bilgileri verdi:

?Türkiye'nin ekonomisi, eğitimi, yemek kültürü, dünyadaki konumu gibi alanlarda proje çalışması yapacaklar. Bu projenin bir bölümünde de yardım faaliyetinde bulunmak istediler. Onun için Kimse Yok Mu Derneği'ne getirmiş olduk.?

?HARİKA DUYGULAR YAŞADIK?

Dernek binasını gezerek Kimse Yok Mu Derneği gönüllüsü Güngör Soydan'dan bilgi alan Amerikalı öğrenciler, duygularını ifade etiler. Yardıma muhtaç ailelere kıyafet seçiminde yardımcı olan ve yemek servisi yapan gençler, ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı oldukları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Onların beğendiklerini bulmaya çalıştıklarını belirten gençler, ayrıca Kimse Yok Mu Derneği'nin çok iyi bir iş yaptığını, insanlara yardım ederek onların mutlu edildiğini ifade ettiler. Gençler, yardım faaliyeti ile harika duygular yaşadıklarını kaydettiler.

Kimse Yok Mu Derneği Gönüllüsü Güngör Soydan ise şunları dile getirdi: ?Amerikalı öğrenciler yardımlarımızdan çok etkilendiler. ?Böyle bir hizmetin var olduğu aklımıza gelmezdi' diyorlar. Amerika'da ikinci el kıyafet veriliyormuş. Biz birinci el kıyafet verdiğimizi söyleyince çok etkilendiler. Bir de ?eldeki imkanlarla iş buluyoruz' dediğimizde çok daha mutlu oldular.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber