Doğanbey'de çözüme adım adım yaklaşılıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nde bir dizi sübvansiyonu içeren düzenlemelerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve TOKİ arasında 2006 yılında imzalanan sözleşmede yer alan metrekare birim fiyatlarının 2011 yılında TOKİ tarafından artırılmasının ardından, hak sahiplerine yansıtılan ilave borçların yeniden düzenlenmesine ilişkin çalışmalarda sona gelindi. Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan girişimlerle, sonradan eklenen şerefiye bedelleri kaldırılmış, her iki belediye de projenin uygulandığı alandaki arazilerinden doğan hakkı olan dairelerden de vazgeçmişti. Bunun yanında, Osmangazi Belediyesi, TOKİ tarafından karşılanması gereken yıkım bedelini kendi bütçesinden karşılarken, hak sahiplerinin mağduriyetini önlemek için de kira yardımlarını üstlenmişti. Ayrıca TOKİ, alandaki yeraltı katlı otoparkını da Büyükşehir Belediyesi'ne satarak önemli bir gelir sağlamıştı.

Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yaşanan maliyet artışlarıyla ilgili sorunun çözümü için yerelde tüm bu çalışmalar yapılırken, Osmangazi Belediyesi'nin ?TOKİ Kentsel Dönüşüm Yasası'nda yer alan ?TOKİ projesinin uygulandığı ilin veya bölgenin ekonomik durumuna göre indirim yapabilir' maddesinden yararlanmak için yaptığı başvuru da olumlu sonuçlandı. Çeşitli temaslarda bulunmak için Ankara'ya giden ve konuyu yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, fiyatlarda indirimi de içeren bir dizi sübvansiyonu kapsayan düzenlemenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını söyledi.

Başbakan Erdoğan tarafından imzalanan yeni düzenlemeye göre, metrekareler üzerinden indirim oranları belirlenecek ve hesaplar revize edilecek. Hak sahiplerinin revize edilen fiyatlar üzerinden banka ile yapacakları sözleşmenin ardından da konutlar teslim edilmeye başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber