Manisa İl Özel İdaresi'nden 17 okula 17 bilgisayar

Manisa İl Özel İdaresi, valilik tarafından başlatılan "Kardeş Okul Kardeş Kurum" projesi kapsamında kardeş olduğu 17 okula, 17 bilgisayar, yazıcı ve projeksiyon cihazı hediye etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törende konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, eğitime önem vermeden gerçek anlamda kalkınabilmiş bir ülke olmadığını söyledi. Türkiye'de eğitimin milli gelir içindeki payının son yıllarda çok büyük oranda arttığını dile getiren Daşöz, ayrıca okul binalarının da geliştirildiğini kaydetti. İldeki yerel yöneticiler olarak kendilerinin de eğitim için özel bazı projeler uyguladığını aktaran Vali Daşöz, ?Bunlardan bir tanesi, Kardeş Okul Kardeş Kurum projesi. Burada bir tek amacımız var, çocuklarımızın daha nitelikli, hayatın bütününde daha başarılı ve daha mutlu olabilmeleri için ihtiyaç duyacakları altyapıya kavuşturmak. Bunu yaparken halkımızda da eğitimin önemi konusunda bir farkındalık oluşturmak ve gönüller arasında köprüler kurmak istiyoruz. Birlik ve beraberliğimiz anlamında, değişik kültürel farklılıklarımız anlamında hepimiz aynı gemideyiz. Gönül bağımız ne kadar güçlü olursa o kadar güçlü oluruz.? dedi.

Eğitim anlamında eksiklerin giderilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Daşöz, ?Bunu sosyal sorumluluk projeleriyle desteklediğimiz zaman devletimizin imkanlarının yanına biz de bir omuz koymuş oluyoruz. Bundan daha önemlisi de gönüller coşmuş oluyor. Bu proje kapsamında ilimizin toplam 832 okulu var. 225 okulumuz, kardeş kurumlarıyla buluştu. Bunların bir bölümü kamu kurumu ama önemli bir bölümü özel. Bu kardeşlik bir defalık değil. Pazara kadar değil, mezara kadar olan bir kardeşlik.? diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da bütün kurumları projesi içerisinde okullara destek vermeye davet etti. Türk milleti ne kadar eğitimli olursa Türkiye'nin o kadar kalkınacağını belirten Özdağ, ?İktidar dönemimizde 165 üniversite açtık. Şimdi fen liselerimizle, Anadolu meslek liselerimizle, Anadolu liselerimizle, açtığımız özel okullarla, süper zekalı çocuklarımız için özel okullarımızla beraber eğitime önem verdiğimizi gösteriyoruz.? dedi.

Manisa'da yerel yöneticilerin, devletin vermiş olduğu imkanları kullanarak sosyal sorumluluk projelerine imza attığını dile getiren Milletvekili Özdağ, ?Mevzuat gereği çalışıyorlar ama bunun dışında da özellikle eğitime çok ciddi önem veriyorlar. Eğitim bizim geleceğimiz, aynı zamanda ülkenin geleceğinin teminatı. Sembolik de olsa bunlar güzel şeyler, çünkü diğer unsurları harekete geçirecek. Eğitime önem verirken başka unsurlarımızı da ihmal etmeyeceğiz. Eğitim bizi kültürümüzden, tarihimizden koparmayacak. Teknolojiye sevgiyi giydirirseniz bir anlam ifade eder. Eğer teknolojiye ahlâkı giydirirseniz anlam ifade eder. Bilgiyi sevgiyle buluşturan bir şehir, bilgiyi sevgiyle buluşturan bir iktidar, bilgiyi Türkiye ile buluşturan bir Türkiye çalışıyoruz.? diye konuştu.

Ardından törene katılan Milletvekili Selçuk Özdağ, Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selam Katran ve daire müdürleri, okul yetkililerine bilgisayar, yazıcı ve projeksiyon cihazlarını teslim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber