İMO Başkanı Bakır: Adanalı her yağmurda çile çekiyor

İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, Adanalıların her yağmurda büyük bir çile çektiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın yine yağmura teslim olduğunu hatırlatan Bakır, "Ne yazık ki yaşadığımız şehir, yağmuru kaldırabilecek alt yapıya sahip değil. 3 Mayıs günü yağan yağmur, alt geçitlerin göle dönüşmesine, trafiğin kilitlenmesine yol açtı." dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, konuyla ilgili açıklamasında, yerel yöneticilerin bu rezalet üzerinde durmamasının, sorunu çözmek yerine öteleme, yok sayma yolunu seçmelerinin işlerinden çıkıp evlerine ulaşmaya çalışan Adanalıların trafikte çile çektiği gerçeğini değiştirmediğini vurguladı. ?Nasıl bir metropol kenttir ki Adana, çok da sıra dışı olmayan sağanak yağmur, kent trafiğini alt üst etmeye yetmiş, vatandaşlar göle dönen caddelerde arabaların içinde mahsur kalmış, sokaklar, caddeler ve hatta bulvarlar bile kullanılır olmaktan çıkmış, yaya ve araç trafiğinde tam bir kilitlenme yaşanmıştır.? diyen Bakır, her yağmurda benzer tablonun yaşandığına dikkat çekti. Bakır, artık hamasete inanmadıklarını ve çözüm bulunmasını istediklerini ifade etti.

Adana'nın bugün içinde bulunduğu sorunlu tablonun, yılların ihmali sonucu ortaya çıktığını dile getiren Bakır, bu gerçeğin sorunları yok saymayı ya da sorumluluğu üstünden atmayı değil, acil çözüm üretilmesini gerektirdiğini kaydetti.

Bugün çözülmeyen sorunların kentin geleceğini olumsuz yönde etkilediğini belirten Bakır, yapılması gerekenleri şöyle dile getirdi: "Kentsel kaynaklar altyapı yatırımlarına yönlendirilmeli, makyaj tabir edilen yenilenme çalışmaları altyapı çalışmaları ile desteklenmelidir. Mesleki açıdan ifade edecek olursak yağmur suyu deşarj kanalları bir an önce yapılmalı, yağmur sularının kanalizasyon sisteminden tahliye edilmeye çalışılmasına son verilmelidir. Her yağmur, kanalizasyon ve yağmur suyunu birlikte tahliye etmenin mümkün olmadığı açığa çıkartmaktadır ki, bu durum, kalıcı çözüm getirecek projeleri hayata geçirecek teknik iradenin oluşturulmasını zorunlu kılmaktadır. Ne yazık ki bugün Adana'da bu iradeyi gösterebilecek yönetim anlayışı yoktur. Adanalıların çilesi artık bitmelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber