Giresun Valiliği: Öğrencilerde besin zehirlenmesi bulgusuna rastlanmadı

Giresun Valiliği, okulda dağıtılan sütü içtikten sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan öğrencilere ilişkin açıklama yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açıklamada, "Yapılan muayene ve tahliller sonucunda öğrencilerimizde besin zehirlenmesi yönünde herhangi bir bulguya rastlanmamıştır." denildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, okul çağı çocuklarına süt içme alışkanlığı kazandırılması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde 'Okul Sütü' programının başlatılmasının kararlaştırıldığı belirtildi. Açıklamada, Giresun'da 39 bin öğrenciye özel kutularda uzun ömürlü tam yağlı sade süt dağıtıldığı ifade edilerek, süt dağıtılan öğrencilerden 69 öğrencinin hastaneye başvurduğu kaydedildi.

Açıklamada,"Sözkonusu programda aileleri tarafından rahat süt içemediği, süt alerjisi ve süt içindeki ana madde olan Laktoza duyarlı çocuklar ailelerine yapılan anketler doğrultusunda tespit edilerek bu programa dahil edilmemektedirler. Yapılan muayene ve tahliller sonucunda öğrencilerimizde besin zehirlenmesi yönünde herhangi bir bulguya rastlanmamış, gerekli tedavileri ayaktan yapılarak evlerine gönderilmişlerdir. Bu yöndeki rahatsızlıkları nedeniyle hastanelerimizde yatarak tedavi edilen öğrencimiz yoktur." ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada, sütün çocuklar için önemine değinilerek, şunlar aktarıldı: "Özellikle büyüme gelişme çağındaki çocuklarımız tam yağlı süt tüketmelidir. Çünkü Sütteki yağın sağlayacağı enerji ve Vitamin A'ya ihtiyaçları vardır. Faydaları saymakla bitmeyen sütün ve sütten yapılan yiyeceklerin günde en az yarım litre tüketilmesi gerekmektedir. Ancak Türkiye'de kişi başına yıllık süt tüketimi sadece 5-6 litre düzeyindedir ki bu oran dünyadaki yıllık tüketim ortalamasının çok altındadır. Günlük ihtiyacımız olan kalsiyumun, fosforun, iyot'un, B2, B12, C, A, D vitamininin büyük bir kısmını sadece yarım kilo süt içermektedir. Okul çağı çocuklarına bu kadar yüksek besin değerine sahip olan sütün içme alışkanlığının kazandırılması çok önemlidir. Başta gelişme çağındaki çocuklar olmak üzere, 7´den 70´e hepimizin vücudu için lüzumlu olan bütün besinleri dengeli olarak içinde bulunduran, vazgeçilmez besin kaynağımız sütü tüketmeye özen göstermeliyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber