CHP'li Genç, fenerle duruşmaya geldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmayı yürütürken 'resmi belgede sahtecilik ve görevde yetkiyi kötüye kullanma' iddiasıyla soruşturmadan alınan Cumhuriyet savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz'ın yargılanmasına Yargıtay'da başlandı.

Duruşma sonrası açıklama yapan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, davanın fuzuli ve gözdağı vermek için açıldığını iddia etti. 'Bu arkadaşlarının sebepsiz yere bu kadar süründürüldüğü'nü savunan Genç, Yargıtay'ın en kısa zamanda beraat kararını vereceğine inandığını kaydetti. Elinde tuttuğu bir feneri kameralara gösteren Genç, "Bu feneri onların boynuna asacağım." dedi.

Savcıların görevden alınmasının taraflı olduğunu savunan CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Erhan ise davanın taraflı bir dava olduğunu ve iktidar odaklarına ulaşmasını önlemek için yapılmış bir müdahale olduğunu iddia etti.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da "Biz CHP olarak bu Deniz Feneri adaletini yok edeceğiz. Bunun dışında teknik bir değerlendirme yapmaya gerek yok." diye konuştu.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Aslan, Deniz Feneri ana davasının sanıklarının henüz yargılanması başlamadan bu davayı soruşturan savcıların yargılanmasına başlandığını söyledi. Yargıya müdahalenin en somut örneklerinden biriyle karşı karşı olduklarını iddia eden Aslan, bu dava ile hâkim savcı güvencesinin tabutuna bir çivi daha çakıldığını söyledi.

"Böyle bir toplumda ne demokrasinin ne hukukun üstünlüğünden söz edilemez." diyen Aslan, "Yapılan uygulama tüm yargıç ve savcılara bir mesaj içermektedir. Gözdağı vermek amaçlıdır. Bu uygulama yargının yürütme karşısında tam anlamıyla dize getirileceği ana kadar kendilerine yakın olanların ödüllendirilip muhalif olanların da cezalandırılıp tüm kamuoyu önünde kullanılacağını göstermektedir. YARSAV olarak yargı bağımsızlığına yönelik yapılan tüm müdahalelerin karşısında durmaya devam ediyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber