ERGİAD Başkanı Özdemir: Yeni teşvik paketi Erzurum için cazip değil

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir, yeni Teşvik Yasası'nın Erzurum'a yerli ve yabancı sermayeyi çekecek kadar cazibe barındırmadığını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2012 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teşvik paketi Erzurumlu yatırımcı iş adamlarını memnun etmedi. ERGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir, Erzurum'un sosyo- ekonomik kalkınmasında teşvik paketlerinin önemli yer tuttuğunu ifade etti. Özdemir, son çıkan teşvik paketinin ise beklentilere cevap veremediğini kaydetti. Erzurum'a yatırım yapmak için gelip de arsa bulamadıkları için çevre illere giden önemli firmaların bulunduğunu dile getirdi.

Mevcut organize sanayi bölgesinde yatırımcıya tahsis edilecek arsa bulunamaması, bürokratik engeller gibi nedenlerin yatırımcıların önünde büyük bir engel teşkil ettiğine değinen Özdemir, "Teşvik paketi var ve bundan yatırımcı yeterince yararlanamıyor. Yatırımcı organize sanayi bölgesinde arsa bulamıyor. Teşvik paketindeki aynı şartları paylaştığımız Osmaniye, Düzce, Niğde gibi illerle bu şartlarda nasıl rekabet edebilelim. Teşvikten yararlanmak isteyen yatırımcının arsa bulamaması kadar acı bir şey olamaz." diye konuştu.

ERGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, Erzurum'a yatırım yapmak isteyen 8 firmanın arsa bulamadıkları için Erzincan ve Elazığ'a gittiklerine de dikkat çekerek, "En az 300 kişinin ekmek yiyeceği 8 firma maalesef bu yıl içerisinde Erzurum'da yatırım yapacağı arsa bulamadığı için çevre illere gitti. Bu da şehrin sosyo- ekonomik yapısına olumsuz yansımıştır." şeklinde konuştu.

Yerli ve yabancı işadamlarının Erzurum'a yatırım yapması için teşvik paketinin bölge ve Erzurum için gerçekçi, cazibedar şartları barındırmasının gerektiğini de kaydeden Özdemir, "Hükümetin teşvik politikaları çok önemli ve faydalı. Ancak teşvik politikalarının doğru kullanılması, daha önemli bir mesele." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber