Kaymakam Yönden'den Sosyal Market'e para yardımı

Hatay'ın Erzin İlçesi Kaymakamı İskender Yönden, ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlandığı Sosyal Market'e bin lira bağışta bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzin'de muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için bir süre önce hükümet konağında hizmete giren 'Sosyal Market', işadamlarının destekleriyle gönderilen kıyafet, gıda malzemesi ve kırtasiye ürünlerini ilçede maddi durumları kötü olan ailelere ulaştırmada köprü vazifesi görüyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile iç içe hizmet veren markette bir ailenin ihtiyacı olan her şey mevcut. Puanlama yöntemiyle hizmet veren markette, ihtiyaç sahibi aile puanının karşılığında alışveriş yapabiliyor. Kaymakamlık binasında bulunan markete gelen aileler, ihtiyacı olan malzemeleri kendisi seçiyor. Erzin Kaymakamı İskender Yönden'in çabalarıyla oluşturulan 'Sosyal Market' çevre il ve ilçelerde görev yapan belediye başkanları ve diğer yetkililerin ilgi odağı oldu. Sosyal marketin açılmasının ardından basına yansıyan haberleri takip eden yetkililer, 'veren elle alan eli' buluşturan marketin bir benzerini görev yaptıkları şehirlerde kurmak için çalışma başlattı.

Hayırsever vatandaşların yardımları ile sahip çıktıkları sosyal market uygulamasına para yardımı yaparak da destek veren Kaymakam Yönden, ilçe halkının takdirini kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber