Antencilik yapacaktı Genelkurmay Başkanı oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Urla'daki evinde Anadolu Ajansı'na konuşan eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, elektroniğe olan merakı yüzünden ordudan ayrılmak istediğini ve bunu komutanına söylediğini, ancak 12 Eylül'ün planına engel olduğunu anlattı. 12 Eylül müdahalesinden önce hiçbir şeyden haberi olmadığını vurgulayan Hilmi Özkök, şunları anlattı: "İzindeydim, izinden geldim... Eşime dedim ki 'ben ayrılacağım'. 'Ne yapacaksın' dedi. Bir de yüzbaşılığımda da ayrılmaya kalkışmıştım. O zaman televizyon antenciliği yapacaktım. Bu sefer dedim yazılım. 'Bilgisayarlar çok önem kazanıyor, yazılım şirketi kuracağım dedim. 12 Eylül müdahalesinden önce komutanıma gittim, 'Ayrılmayı düşünüyorum" dedim. 'Bilgisayar yazılımcılığı yapacağım' dedim. Zannettim ki 'deli misin, sen akıllı çocuksun sen istikbal vaat ediyorsun' falan diyecek. Hiçbir sey demedi. 'Tabii, istersen gidersin' dedi. Çok şaşırdım, meğer ihtilal olacakmış haberim yok. Sonra ihtilal oldu. İstifalar durduruldu." Hindistan'a gittiğinde orada bir şirket gördüğünü belirten Özkök "Benim düşüncemden 2 sene sonra kurmuşlar. Orada 'Türkiye'nin Microsof'tu da ben olacaktım' dedim. Bazen şartlar düşüncelerini uygulama fırsatı vermiyor insana" şeklinde konuştu.

BİLGİSAYAR UYARISI

Türkiye'de milli işletim sistemi olmadığı için yabancı işletim sistemi kullanmak zorunda kalındığını belirten Özkök, "Mesela Windows gibi. ABD istihbaratının Windows'tan bazı açık kapılar bırakmasını istemeyeceğinden emin miyiz? Herkesin bir Gmail hesabı var. Benim de var. Genelkurmay Başkanlığı yapmış bir kişiyim. Tüm bilgiler ABD'deki serverlarda saklanıyor. Açıp bakmaz mı kimler ne yazıyor. Bunların bilincinde olarak onu kullanmamız lazım" diye konuştu. Türkiye'nin uluslararası camiada güçlü bir ülke olarak yer aldığını vurgulayan Özkök, "Bazen medyadaki haberler ülkemizin bu gücünü fark edemeyen çok sayıda insanın var olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Volvo'nun askerlik yaşı

Hilmi Özkök, evinin bahçesindeki 1993 model Volvo aracına ilişkin, "19 yaşında, yakında askere göndereceğiz" şeklinde espri yaptı. Aracının MHP lideri Devlet Bahçeli'nin aracından daha genç olduğunu belirten Özkök, "Sanırım Bahçeli'ninki bedelli askerliği bekliyor ama sahibini ikna edebileceğini sanmıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber