Bakan Bayraktar: Kentsel dönüşümde tarihi doku zarar görmeyecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümün tarihi dokuya zarar vermeyeceğini ifade ederek, bu projelerle unutulmuş, bozulmuş, tahrip olmuş ve kaybolmaya yüz tutmuş eserleri ortaya çıkaracaklarını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiyi Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde görüşülen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi yasasıyla başlayacak süreçte birçok tarihi, turistik mekânda iyileşme sağlanacağını belirtti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, kentsel dönüşümde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğüyle birlikte çalışılarak tarihi mekânların yok olmasına engel olunacağı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, dönüşümle birlikte tarihi mekanların restore edileceği de kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 'Kentsel dönüşüm tarihi dokuya zarar verir' iddialarını yalanladı. Bakan Erdoğan Bayraktar ?Hükümetimiz gerek vakıf eserlerinin korunmasında gerekse kültür varlıklarının korunması ve iyileştirilmesinde büyük bir seferberlik başlatmış ve cumhuriyet tarihinde görülmemiş büyüklükte yatırımlar yapmış olup, unutulmuş, bozulmuş, tahrip olmuş ve kaybolmaya yüz tutmuş bu eserleri ortaya çıkararak tarihine karşı sorumluluğunu da yerine getirmiştir. Biz dönüşümle birlikte kültürel mirasımıza da sahip çıkacağız ve yok olmaya yüz tutmuş tarihi binalarımıza can suyu vereceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber