Boyalıin Mağarası'ndaki Kaya Kilisesi, turizme kazandırılmayı bekliyor

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki beldesinde tarihi mağara içindeki kilise, inanç turizmine kazandırılmayı bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Evrenseki Beldesi Belediyesi ve Manavgat Turizm Altyapı Birliği(MATAB) Başkanı Recep Barut, beldeleri içinde bulunan Boyalıin Mağarası Tarihi Kaya Kilisesi'nde fotoğraflama çalışmasını sona erdiğini bildirdi. Konu ile ilgili MATAB'ta basın açıklaması yapan Başkan Barut, kilisede yaptıkları fotoğraflama çalışmasını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a sunduklarını söyledi.

Bakanlık tarafından kilisede inceleme ve araştırma yapılmasını istediklerini belirten Barut, arkeologların Tarihi Kaya Kilise içinde bulunan kaya resimlerinin Hıristiyanlığın ilk yıllarına ait olduğunun tahmin edildiğini ifade etti. Barut, "Tarihi kilise içindeki resimler asırlar geçmesine rağmen orijinalliğini koruyor. Mağara içinde bulunan kilisenin Hıristiyanlığın yayılma yıllarında misyonerlik faaliyetleri için yapıldığını tahmin ediyoruz. Mağara inmek çok zor. Bölgenin turizme kazandırılmasını istiyoruz. Mağara çok aşağıda olduğu için halihazırda ziyarete inmek çok zor. Bölgenin inanç turizmine kazandırılması için bakanlığın geniş çaplı araştırma yapmasını istiyoruz." dedi.

Öte yandan Barut, Evrenseki beldesinde 2 tarihi evi kültür turizmine açtıklarını söyledi. Evlerin odalarını turistlere bir haftalık bin euroya verdiklerini belirten Barut, şimdiden 2013 Avrupa rezervasyonlarını tamamladıklarını ifade etti. Barut, Evrenseki'nin sivil mimari eserlerini yansıtan tarihi taş evlerinin turizme kazandırma sayısını süratle artıracaklarını kaydetti. "Bakanımız Günay'ın Evrenseki tarihi evlerini Türk turizminde butik otel uygulamasına örnek göstermesi bizleri çok sevindirdi. Bölgenin sivil mimari eserlerini turizme kazandırmada doğru yolda olduğumuz gördük." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber