Çiçek: Özelleştirme devam edecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2005 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme konusunda yapılan çalışmalar ve sonuçlandırılan ihaleler bulunduğuna işaret eden Çiçek, Devlet Hava Meydanları'nın yaptığı ihale ile Türkiye'nin 15 yıllık bir süre için 4 katrilyon 100 trilyon liralık bir kaynağı elde ettiğini kaydetti. Çiçek, bu paranın 1 katrilyon lirasının 6 ay içinde Türkiye'nin kasasına gireceğine dikkat çekti.

Hükümet olarak önümüzdeki günlerde önemli özelleştirme ihalelerinin gerçekleştirilmesi konusunda da kararlı olduklarını vurgulayan Çiçek, bunlardan birisinin de Seydişehir Alüminyum Tesisleri'nin özelleştirilmesi olduğunu ifade etti. Seydişehir Alüminyum Tesisleri'nin özelleştirilmesi konusunun eksik tartışıldığını ve Seydişehir halkının yanlış yönlendirilmesi sonucu konunun mecrasından saptığını anlatan Çiçek, tesislerdeki eski teknoloji nedeniyle verimliliğin düşük olduğunun altını çizdi. Bu tesisin modernize edileceğini ve çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Çiçek, ayrıca 110 milyon dolarlık yeni yatırımın yapılacağını, bunun ihale şartnamesinde de belirtildiğini dile getirdi.

Tesislerden işçi çıkarılmasının söz konusu olmadığını kaydeden Çiçek, "Bırakın işçi çıkarılmasını, yeni işçi alınması söz konusu olacaktır. Emekliliği gelmiş olanların dışında hiçbir işçi çıkarılmayacaktır. Özelleştirilmesi halinde Seydişehir hammadde alıp satmak yerine bunu işleyecektir. Böylece Türkiye'ye ilave katma değer sağlayacaktır. Oymapınar santralinden elde edilen elektrik de doğrudan doğruya burada kullanılacaktır. Seydişehirliler ilave imkanlar elde edecektir. Orada çalışanların mağdur edilmemesi için her türlü tedbiri alıyoruz. Bir kısım siyaset kokan, ideolojik yaklaşımlar kokan olumsuz değerlendirmeler var. Oradan işçi çıkarılması söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin kendi yatırımları sA'fdnı anlattı. Çiçek, Aydürdürebilmesi açısından yabancı sermayenin Türkiye'ye girişini hızlandırmanın da önem taşıdığını ifade eden Çiçek, bankacılık sektörünün de bu bakımdan önem taşıdığını belirtti. Çiçek, "Hükümet olarak bankacılık sektöründe yabancı sermayeye sıcak bakıyoruz. Bankacılık sektöründeki yabancı sermaye oranı ile ilgili hiçbir kısıtlama olmayacaktır" dedi. Yabancı sermayede bu konuda bazı tereddütler bulunduğuna işaret eden Çiçek, bu tereddütleri kaldırmak için bu açıklamayı yaptıklarını bildirerek, Bankacılık Kanunu'nun da şu anda Meclis'te olduğunu hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber