80 polis, HES olaylarına karışanlardan şikayetçi oldu

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde Hidro Elektirik Santral'ı (HES) yapılmasını önlemek için geçtiğgimiz yıl düzenlenen eylem sırasında taş attıkları iddiasıyla Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 80 çevik kuvvet polisi, topluca şikayetçi oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tortum İlçesi'ne bağlı Bağbaşı Beldesi'nden geçen Ödük Çayı üzerine kurulmak istenen HES'e karşı çıkan vatandaşlar, 5 ve 26 Eylül 2011 günlerinde düzenledikleri eylemde güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ve jandarmaya taş atmıştı. Polis de eylemci köyleri kalkanlarıyla püskürtmüş ve biber gazı sıkmıştı. Yaşanan olaylarla ilgili yargılama devam ederken bugün (21 Mayıs) Tortum Asliye Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla Erzurum 4'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 80 polisinin ifadesine başvuruldu. İki midübüsle Adliye Sarayına gelen Çevik Kuvvet Plisleri, yaklaşık 3 saat süreyle tek tek ifade verdi. Polisler, ifadelerinin tamamlanmasından sonra yine toplu bir halde çıkarak Adliye Sarayı'ndan ayrıldı.

İfade veren polisler, Tortum Asliye Ceza Mahkemesi'nde Bağbaşı beldesindeki HES çalışmalarında 'görevi yaptırmama, hakaret ve kasten yaralama' suçlarından 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Leyla Yalçınkaya'nın da aralarında bulunduğu eylemcilerden şikayetçi oldu. Polisler, "Jandarma olay günü takviye ekip isteyince Tortum'a gittik. Köylülere her hangi bir müdahelede bulunmadığımız halde bize taş ve sopalarla saldırdılar. Hepsinden şikayetçiyiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber