Motorcular, kask kullanımına dikkat çekmek için 8 il gezdi

Motorculuğa ve kask kullanımına dikkat çekmek amacıyla yola çıkan 16 ilin motorcuları Şanlıurfa'ya geldi. 8 il gezen motorcuların son durağı Şanlıurfa sokakları oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk yollarında motor ve motorcunun görünmesini sağlamak, güvenlik kıyafetleri ve kask giymine dikkat çekmek için 16 ilin motorcularıyla beraber 7 günde 3 bin 500 kilometre gidilip 8 il gezildi. Türkiye'nin birçok ilini gezen motosiklet grubunun son durağı Şanlıurfa oldu. Türkchopper Derneği'nce organize edilen etkinliğe gittikleri illerdeki motorcular da eşlik etti.

Motor sevdalıları Şanlıurfa Valiliğini ziyaret ederek, Vali Celalettin Güvenç ile görüştü. Motorcuların tişörtünü giyen Vali Güvenç, motora binerek gaza bastı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Motorcular Balıklıgöl ve 12 bin yıllık Göbeklitepe gibi tarihi yerleri de ziyaret etti.

Türkchopper Dernek Başkanı Ali Rıza Uygur, 16 şehir teşkilatı olarak Şanlıurfa'ya geldiklerini söyledi. Uygar şöyle devam etti: "Amacımız motorculuk hakkında farkındalık oluşturmak, güvenlik kıyafetlerine dikkat çekmek. Şehirlerde kasklarla attığımız turlarla kaskın önemine işaret ediyoruz. Burada 16 ilin motorcuları var. 7 gün içinde 3 bin 500 kilometre yol yaptık.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber