Ücretsiz verilecek ders kitaplarının ihalesi yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2005 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından 2005-2006 eğitim-öğretim yılında resmi ilköğretim öğrencilerine ücretsiz dağıtılacak ders kitapları için yapılan ihalede 13 yayıncı firma Üner Yayıncılık çatısı altında ortak teklif verdi. Ortak girişim, 42 milyon 900 bin adet kitap için toplam 17 milyon 636 bin 918 YTL teklif verdi.

MEB tarafından ilköğretim öğrencilerine ücretsiz dağıtılacak kitapların ihalesi bugün Milli Eğitim Bakanlığı başöğretmen salonunda açık ihale usulüyle gerçekleştirildi. İhalenin açılışında bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Recep Işık, ücretsiz kitap dağıtılacak ihalelerinin 2 aşamada gerçekleştirileceğini, bugün yapılan ihalenin, programı değişmeyen ders kitapları için olduğunu bildirdi. Yeni müfredata göre, programı değişen kitapların ihalesinin de 21 Temmuz 2005 tarihinde gerçekleştirileceğini bildiren Işık, toplamda 56 milyon ders kitabı alınacağını, bunların 42 milyon 900 bin adedinin özel sektörden, 14 milyon 293 bin adedinin de MEB yayınlarından temin edileceğini açıkladı. 21 Temmuz'daki ihale ise 34 milyon kitap için gerçekleştirilecek.

Daha sonra Komisyon Başkanı Şadi Keskin, teklif dosyasını açtı. İhaleye Üner Yayıncılık, Evren Yayıncılık, Doğan Yayıncılık, Fil Yayıncılık, Lider Basım ve Yayım Dağıtım Yayıncılık, Gün Yayıncılık, Berke Yayıncılık, Semih Ofset Matbaa ve Yayıncılık, Can Matematik Eğitim Yayıncılık, Cem San Eğitim ve Danışmanlık Yayıncılık, Evrensel İletişim, Nilüfer Yayıncılık ve Tutku Kitap Yayıncılık olmak üzere 13 yayıncı 'Üner Yayıncılık' adı altında ortak teklif verdi. Keskin'in teklif dosyasındaki kitap adetleri ve birim fiyatlarının okumasının ardından, teklifin inceleneceğini ve onaylanmak üzere 5 iş günü içinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e sunulacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber